Διεθνή

Pfizer: Πόσα θα κερδίσει από την πώληση του εμβολίου

Pfizer: Πόσα θα κερδίσει από την πώληση του εμβολίου
Pfizer: Η Φαρμακευτική εταιρεία έχει εκτοξεύσει τα έσοδα της μετά την ανακάλυψη του εμβολίου, ενώ οι προβλέψεις συνεχίζουν ανοδικά.

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα τις προβλέψεις της σχετικά με τα έσοδα από την παραγωγή του εμβολίου. Πρόσφατα ο FDA είχε δώσει άδεια έκτακτης ανάγκης στην φαρμακευτική εταιρεία προκειμένου να εμβολιαστούν τα παιδιά 5-12 ετών.

Πιο συγκεκριμένα,  οι προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 για το σύνολο του έτους  αναθεωρήθηκαν κατά 7,5% στα 36 δισεκ. δολάρια, καθώς υπογράφει συμφωνίες με χώρες για ενισχυτικές δόσεις και λαμβάνει εγκρίσεις για τη χρήση των εμβολίων της σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Ετοιμάζει και ενισχυτικές δόσεις

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι είναι σε σωστή τροχιά σε ό,τι αφορά την παράδοση 2,3 δισεκ. δόσεων εμβολίων, από τις περίπου 3 δισεκ. που σχεδιάζει να παρασκευάσει φέτος. Λόγω μιας πρωτόγνωρης προσπάθειας ανοσοποίησης κατά της πανδημίας της COVID-19 σε όλο τον κόσμο, το εμβόλιο της Pfizer έγινε γρήγορα ένα από τα πλέον ευπώλητα προϊόντα στα 172 χρόνια ιστορίας της εταιρίας. Η εταιρία μοιράζεται εξίσου τα έξοδα και τα κέρδη από το εμβόλιο με τον γερμανικό της εταίρο, την BioNTech.

Άλλες ανταγωνιστικές εταιρίες, όπως η Moderna και η Johnson & Johnson, έχουν συναντήσει προβλήματα στην παραγωγή, πράγμα που βοήθησε την Pfizer να διευρύνει το προβάδισμά της στην υπογραφή συμφωνιών προμήθειας με διάφορες χώρες.

Η Pfizer κυκλοφορεί επίσης ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου ενώ αναμένει την έκβαση συνεδρίασης των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών αργότερα σήμερα για τη χρήση των εμβολίων της σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Το εμβόλιο έφερε πωλήσεις 13 δισεκ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, ενώ αναλυτές ανέμεναν 10,88 δισεκ. δολάρια κατά μέσο όρο, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.

Άδεια χρήσης σε παιδιά

Ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) χορήγησε σήμερα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η απόφαση του FDA καθιστά το εμβόλιο αυτό το πρώτο κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για χρήση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ. Η έγκριση καθιστά το εμβόλιο Pfizer/ BioNTech διαθέσιμο για 28 εκατομμύρια παιδιά – πολλά από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο σε δια ζώσης διδασκαλία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η αίτηση προς την αμερικανική αρχή φαρμάκων και τροφίμων FDA υποβάλλεται ενώ καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 στα παιδιά, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων.

Η FDA έχει ορίσει την ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου προκειμένου ανεξάρτητοι σύμβουλοι να συναντηθούν και να συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments