Οδηγός

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις το Νοέμβρη – Πότε θα καταβληθούν τα ποσά

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις το Νοέμβρη – Πότε θα καταβληθούν τα ποσά
Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινούν 10 Νοεμβρίου οι αιτήσεις εκτός συγκλονιστικού απροόπτου για το επίδομα θέρμανσης ενώ ένα μέρος του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή μέχρι 10 Δεκεμβρίου σε αυτούς που έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης.

Ξεκινούν 10 Νοεμβρίου οι αιτήσεις εκτός συγκλονιστικού απροόπτου για το επίδομα θέρμανσης ενώ ένα μέρος του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή μέχρι 10 Δεκεμβρίου σε αυτούς που έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης.

Ποια τα ποσά και τα κριτήρια

Τη φετινή χρονιά το ελάχιστο ποσό που θα δοθεί είναι τα 100 ευρώ ενώ το μεγαλύτερο τα 750 ευρώ. Το σύνολο του επιδόματος είναι αυξημένο, κατά 100% σε σχέση με πέρυσι και θα ανέλθει στα 168 εκατ. ευρώ. επίδομα θέρμανσης

Το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν να κατατίθενται με το άνοιγμα της πλατφόρμας έως τις 10 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Επίσης θα μπορούν να υποβάλλονται έως τις 30 Νοεμβρίου.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο, κατά το οποίο, θα καταχωρείται η εκδήλωση ενδιαφέροντος, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθεί η τεκμηρίωση της αίτησης, με την υποβολή των σχετικών παραστατικών και βέβαια τον ηλεκτρονικό έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Ποιοι θα λάβουν προκαταβολές

Προκαταβολές από το επίδομα θέρμανσης, συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ θα λάβουν περίπου 707.000 νοικοκυριά μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου εφόσον σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. Περίπου 707.000 νοικοκυριά που έλαβαν πέρσι την ενίσχυση θα μπορούν να πάρουν, έως τις 10 Δεκεμβρίου, το ίδιο ακριβώς ποσό ως προκαταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments