Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γιάννης Μελάς
Βουλευτής Πειραιά ΝΔ
Γιάννης Σαρακιώτης
Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ

Με την
Σοφία Χύτου

Μελάς – Σαρακιώτης στο pagenews.gr: Πολιτική αντιπαράθεση για ενεργειακά, πανδημία, μέτρα στήριξης

Μελάς - Σαρακιώτης στο pagenews.gr: Ο βουλευτής Πειραιά της ΝΔ κ. Γιάννης Μελάς και ο βουλευτής Φθιώτιδας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Σαρακιώτης μίλησαν για μια σειρά θεμάτων όπως η ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί, για την πανδημία του κορωνοϊού, τις ανατιμήσεις των προϊόντων, τη μεσαία τάξη και τις επιχειρήσεις, τα ταμειακά διαθέσιμα και την επόμενη μέρα.

Ο βουλευτής Πειραιά της ΝΔ κ. Γιάννης Μελάς και ο βουλευτής Φθιώτιδας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Σαρακιώτης μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην ενεργειακή κρίση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, για τις εξελίξεις στο “μέτωπο” της πανδημίας του κορωνοϊού, τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στα ενεργειακά και άλλα θέματα.

Μελάς – Σαρακιώτης στο pagenews.gr: Ενεργειακή κρίση και μέτρα στήριξης

Ο κ. Γιάννης Μελάς βουλευτής Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας ερωτηθείς σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση απάντησε: “Νομίζω ότι το να απαντήσει κάποιος αυτή τη στιγμή στο αν φθάνουν ή δεν φθάνουν δεν μπορεί να το κάνει και όποιος προσπαθήσει να οριοθετήσει το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η κρίση αυτή νομίζω ότι θα πέσει σε ατόπημα. Η ουσία είναι ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει ότι σε κάθε κρίση που καλείτε να αντιμετωπίζει, αντιμετωπίζει τα πράγματα με ρεαλισμό και με συγκεκριμένα μέτρα, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με ζητήματα οικονομίας και ειδικά όταν έχουν να κάνουν με μέτρα στήριξης και της οικονομίας γενικότερα και των νοικοκυριών ειδικότερα. Η κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε ήδη ένα πλέγμα μέτρων το οποίο θα φθάσει περίπου τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά αναλογούν στα 326 στο ρεύμα και στα 168 στο πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι μια κατάσταση την οποία βιώνει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά το βιώνει η παγκόσμια οικονομία. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι ζητήματα που προέκυψαν από λάθος πολιτικές οι κακές επιλογές της κυβέρνησης. Είναι μια κατάσταση η οποία ακουμπάει και τη χώρα τη δική μας, όπως και με την πανδημία του κορωνοϊού…

Ο κ. Σαρακιώτης βουλευτής Φθιώτιδας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σχετικά με την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν και την κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα αυτά: “Θα πρέπει να τονίσω στην αρχή ότι το θέμα που συζητούμε είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του γεγονότος ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία επαφή με το συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και θα σας εξηγήσω για ποιο λόγο το αναφέρω αυτό. Καταθέτουμε κοινοβουλευτικά ερωτήσεις για αυξήσεις σε διάφορα προϊόντα από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Εγώ προσωπικά έχω καταθέσει από τις αρχές του 2021 το Γενάρη και το Φλεβάρη εν συνεχεία και απαντήθηκε το Μάρτη κοινοβουλευτική ερώτηση για τον διπλασιασμό ουσιαστικά του κόστους των ζωοτροφών. Ένα βασικό προϊόν το οποίο η αύξηση στις ζωοτροφές δημιουργεί εν συνεχεία ένα ντόμινο με αύξηση στο γάλα, τα τυροκομικά προϊόντα, το κρέας….”

Μελάς - Σαρακιώτης στο pagenews.gr: Ενεργειακή κρίση και μέτρα στήριξης

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια

“Η κυβέρνηση ξεκινάει πάντα και έχει ένα τρόπο να αντιμετωπίζει την οποιαδήποτε κρίση έχει να αντιμετωπίζει με συγκεκριμένα μέτρα και με σχέδιο το οποίο προφανώς όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση το σχέδιο σου πρέπει να είναι δυναμικό. Δεν πρέπει ούτε να ξεκινάς να δίνεις όλα τα διαθέσιμα που έχεις από την αρχή, όπως θα θυμίσω ότι μας είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο της κρίσης της πανδημίας στην αρχή να δώσουμε όλα τα διαθέσιμα στην αρχή και μετά βλέπουμε τι κάνουμε. Αν το είχαμε κάνει αυτό δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσα στην κρίση με τον κορωνοϊό και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες στα εισοδήματα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών….”δήλωσε ο κ. Μελάς.

Ο κάθε τηλεθεατής που μας παρακολουθεί στο διαδίκτυο θα ελέγξει στους λογαριασμούς του τι πλήρωνε επί ΣΥΡΙΖΑ και τι πληρώνει επί Νέας Δημοκρατίας και θα δει ποια είναι τα ψέματα και ποια είναι η αλήθεια. Ότι και να πούμε εμείς η τσέπη γνωρίζει καλύτερα και διαβάστε δηλώσεις κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας μας για το ενεργειακό τσουνάμι που έρχεται το οποίο η κυβέρνηση πως το αντιμετωπίζει, με προσευχές. Ευχόμαστε λέει να είναι κάτι παροδικό, ευχήθηκε και για την πανδημία να είναι κάτι παροδικό και όπως αποκάλυψαν πολλοί βουλευτές της κυβέρνησης για αυτό δεν ενίσχυσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατί πίστευαν ότι ήταν κάτι παροδικό. Από εκεί και πέρα να μην ξεχνάμε ότι τον Ιούνιο του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε το ΦΠΑ στην ενέργεια και στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο και για αυτό το λόγο τους επόμενους μήνες ήρθαν μικρότεροι λογαριασμοί……” τόνισε ο κ. Γιάννης Σαρακιώτης.

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια

Πανδημία και μετα-κορωνοϊό εποχή

Σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού ο κ. Γιάννης Μελάς μεταξύ άλλων ανέφερε: “Νομίζω ότι από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το κράτος, η πολιτεία, προσπάθησε να ενεργοποιήσει μηχανισμούς και για να στηρίξει τις επιχειρήσεις αλλά όχι μόνο να στηρίξει σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρα από τα μέτρα στήριξης που προσέφερε η κυβέρνηση σε αυτή την κρίση την οποία αντιμετωπίσαμε και δεν έχει τελειώσει, αντιμετωπίζουμε ακόμα, τα δύο αυτά χρόνια, προστέθηκαν και εργαλεία τα οποία διευκολύνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων και μιλάμε ξεκάθαρα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους….”.

Πανδημία και μετα-κορωνοϊό εποχή

“Εγώ θα σας πω το εξής, πέρυσι αυτή την περίοδο τον μήνα Οκτώβριο θρηνήσαμε περίπου 190 συμπολίτες μας, φέτος παρά το γεγονός ότι έχει εμβολιαστεί πάνω από το 50% των συμπολιτών μας έχουμε θρηνήσει γύρω στους 900, άρα για ποια επιτυχία μπορούν και μιλούν τα στελέχη της κυβέρνησης. Η χώρα μας το προηγούμενο δίμηνο βρέθηκε στην πρώτη τις περισσότερες ημέρες είτε στη δεύτερη θέση σχετικά με τη θνησιμότητα την απώλεια ανθρωπίνων ζωών ανά εκατομμύριο κατοίκους στην Ευρώπη. Για ποιο λόγο πανηγυρίζουν; Επειδή χάνουν τη ζωή τους 30, 40 ,50 συμπολίτες μας κάθε μέρα;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρακιώτης.