Video

Νοσοκομείο Λάρισας: Κατέρρευσε από κόπωση on camera ο διευθυντής

Νοσοκομείο Λάρισας: Κατέρρευσε από κόπωση on camera ο διευθυντής
Νοσοκομείο Λάρισας: Ένα θλιβερό περιστατικό που αποδεικνύει τον «Γολγοθά» που τραβάνε οι υγειονομικοί την περίοδο της πανδημίας.

Συνεχείς είναι οι αναφορές των γιατρών – και σε τοπικό επίπεδο – πως ήδη βρίσκονται στα όρια των αντοχών τους, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη κύμα της πανδημίας με την επιδημιολογική έξαρση να φέρνει όλο και περισσότερους ασθενείς στα νοσοκομεία.

Η κατάσταση στην οποία πραγματικά βρίσκεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συμπυκνώνεται στην στιγμή που ένας γιατρός της πρώτης γραμμής, ο Γιάννης Γκαμπράνης – υπεύθυνος στη μία κλινική covid, από τις δύο που διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας – «λύγισε» από την κόπωση την ώρα που ήθελε να αναφερθεί στις τελευταίες εφημερίες.

Μπορεί η εξουθένωση να μην επέτρεψε στον γιατρό να ολοκληρώσει τη δήλωσή του, όμως κανείς – μετά και από αυτές τις εικόνες – δεν δικαιούται να πει ότι δεν ξέρει ή ότι δεν καταλαβαίνει για όσα βιώνουν οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Σημειώνεται ότι μετά από το συμβάν, ο γιατρός έλαβε την φροντίδα των συναδέλφων του και νοσηλεύεται για την παροχή των πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με το larissanet.

Ν. Νταφούλης: Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει καταρρεύσει – Δεν επαρκούν ούτε οι παροχές οξυγόνου

Την πλήρη διαφωνία στο ενδεχόμενο να μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε νοσηλευτικό ίδρυμα αποκλειστικά για covid περιστατικά εξέφρασε η διοίκηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης – κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Νίκος Νταφούλης τόνισε πως «το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει καταρρεύσει» και πρόσθεσε πως ήδη έχουν ξεπεραστεί οι αντοχές του σε ότι αφορά την νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού. «Δεν υπάρχουν υποδομές… δεν επαρκούν ούτε οι παροχές οξυγόνου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κάλεσε σε συστράτευση τους τοπικούς φορείς ώστε «να μην κλείσει το νοσοκομείο».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Νταφούλη:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments