Ελλάδα

Ερυθρός Σταυρός: Στέλνει ρούχα σε 375 πρόσφυγες στην Κω

Ερυθρός Σταυρός: Στέλνει ρούχα σε 375 πρόσφυγες στην Κω
Ερυθρός Σταυρός: Στο περιθώριο της κοινωνικής της δράσης, η οργάνωση πρόκειται να στείλει είδη ένδυσης και υπόδησης, σε 375 πρόσφυγες στην Κω.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στο ΚΥΤ της Κω, όπου φιλοξενούνται 375 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στα ανοιχτά νερά της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού με την Διοίκηση του ΚΥΤ της Κω και ενημέρωσής για το τι ακριβώς έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες, αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι φορτηγό απεσταλμένο από τον Ερυθρό Σταυρό με 6,5 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταξύ των οποίων είδη ένδυσης και υπόδησης που έχουν περισσότερη ανάγκη καθώς και ποσότητα υγειονομικού υλικού.

Ερυθρός Σταυρός

Σημειώνεται ότι τα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Κω, από την περασμένη Κυριακή, όταν και κατέφθασαν στο ΚΥΤ οι πρόσφυγες, είναι πρόθυμοι να δωρίσουν ότι χρειάζονται για να νιώσουν ασφάλεια. Ο Ερυθρός Σταυρός έδωσε την βοήθεια του για ακόμη μια φορά.

Στις (29/10) πραγματοποιήθηκε  μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 400 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά, από την Κρήτη κλήθηκε να διασώσει το Λιμενικό.

Ερυθρός Σταυρός

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος — Ελληνικής Ακτοφυλακής, «το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για την ύπαρξη Φ/Γ πλοίου με σημαία Τουρκίας, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή με επιβαίνοντες περί τα 400 άτομα τα οποία κατά δήλωση τους απέπλευσαν από την Τουρκία. Η Αθήνα βάλλει κατά της Άγκυρας κατηγορώντας την κυβέρνηση του Ερντογάν ότι δεν τηρεί τους κανονισμούς που έχει λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποστείλει και δεύτερο αίτημα προς τις τουρκικές αρχές, ενόσω παράλληλα παραμένει σε ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες και την Frontex. Εγκαλώντας την Τουρκία για τη στάση της, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε ότι η Άγκυρα «για μία ακόμη φορά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην ΕΕ».

«Δεν δέχτηκε την επιστροφή πλοίου τουρκικής σημαίας που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι, προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής και συνεχίζει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή. Η Ελλάδα αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι σέβεται απόλυτα το Διεθνές Δίκαιο και ότι η προστασία των θαλασσίων συνόρων συνδυάζεται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments