Ελλάδα

Φολέγανδρος: Εκδήλωση για τη Γαρυφαλλιά από το Τμήμα Φαρμακευτικής

Φολέγανδρος: Εκδήλωση για τη Γαρυφαλλιά από το Τμήμα Φαρμακευτικής
Φολέγανδρος: Εκδήλωση στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της το καλοκαίρι του 2021, κάνει το Τμήμα Φαρμακευτικής.

Η Φολέγανδρος στάθηκε σταθμός στην άγρια δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφο της το καλοκαίρι του 2021. Η 26χρονη Γαρυφαλλιά σπούδασε την επιστήμη της φαρμακευτικής, έτσι το τμήμα για χάρη της μνήμης της και την αγάπη της στον κλάδο, αποφάσισε να διοργανώσει μια εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες.

Ο τίτλος της εκδήλωσης: «Γυναικοκτονίες 2021 – Στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου»

Η μερίδα οργανώνεται από το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ στη μνήμη της 26χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της τον Ιούλιο του 2021. Η Φολέγανδρος ήταν το νησί που επέλεξαν για τις καλοκαιρινές διακοπές του το ζευγάρι.  Η Γαρυφαλλιά που σπούδασε και έκανε μεταπτυχιακό στη Φαρμακευτική, άφησε το στίγμα της σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς του ιδρύματος που εξάρει την ακαδημαϊκή της πορεία. Φολέγανδρος

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, ώρα 19.00 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά. Η ανακοίνωση του τμήματος συγκινεί: «θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Γαρυφαλλιά ήταν μαζί μας κάθε μέρα, ήταν η φοιτήτριά μας, ένα από τα «παιδιά» μας, συνάδελφος και φίλη. 

Η Γαρυφαλλιά “πέρασε στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ το 2013 και πριν από τέσσερα περίπου χρόνια ήρθε στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας του Τμήματος για να κάνει την πτυχιακή της εργασία. Η Γαρυφαλλιά στην πτυχιακή της εργασία, έδειχνε μεγάλο ενθουσιασμό και αγάπη για την επιστήμη και το επάγγελμά που ήθελε να ακολουθήσει.

Πιο συγκεκριμένα, ασχολήθηκε με τη διερεύνηση της καρδιοπροστατευτικής δράσης των φαρμάκων ρανολαζίνη και λεβοσιμεντάνη έναντι συγγενών καρδιομυοπαθειών που χαρακτηρίζονται ως δεσμινοπάθειες. Πανεπιστήμια

Κατόπιν, η Γαρυφαλλιά ακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος με τίτλο «Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών ενώσεων», με κατεύθυνση τη «Φαρμακολογία». Έτσι, η εργαστηριακή μας «παρέα» την αγκάλιασε με μεγάλη χαρά και για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής της εργασίας. Σε αυτήν, ανέδειξε τη μετφορμίνη ως πιθανό καρδιοπροστατευτικό παράγοντα έναντι της καρδιοτοξικότητας που επάγεται από το φάρμακο καρφιλζομίμπη σε μύες με συννοσηρότητες όπως η ηλικία και τα αποτελέσματα της εργασίας της θα δημοσιευτούν σύντομα.

Με την περιγραφή των παραπάνω επιτευγμάτων της Γαρυφαλλιάς προσπαθούμε να αποδώσουμε ένα φόρο τιμής στη μνήμη της και να συμβάλλουμε στην υστεροφημία της. Κυρίως όμως θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Γαρυφαλλιά ήταν μαζί μας κάθε μέρα, ήταν η φοιτήτριά μας, ένα από τα «παιδιά» μας, συνάδελφος και φίλη. Όπως όλα τα παιδιά με τη μοναδική τους προσωπικότητα, έτσι και η Γαρυφαλλιά συμπλήρωσε την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας και ήταν πάντα παρούσα με χαμόγελο, καλοσύνη, σεβασμό και αξιοπρέπεια στις ερευνητικές δραστηριότητες και στις στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments