Κόσμος

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του SPD

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του SPD
Γερμανία: Θα γίνει ο τρίτος Καγκελάριος, μετά την 'Άνγκελα Μέρκελ και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ που δεν θα είναι ταυτόχρονα και αρχηγός του κόμματός του.
Γερμανία: Θα γίνει ο τρίτος Καγκελάριος, μετά την 'Άνγκελα Μέρκελ και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ που δεν θα είναι ταυτόχρονα και αρχηγός του κόμματός του.

Ο υποψήφιος Καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς δεν επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία του SPD στο Συνέδριο του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung στη Γερμανία.

Θα γίνει έτσι ο τρίτος Καγκελάριος, μετά την Άνγκελα Μέρκελ από το 2018 έως τώρα και τον Γκέρχαρντ Σρέντερ από το 2004 έως το 2005, που δεν θα είναι ταυτόχρονα και αρχηγός του κόμματός του.

Γερμανία

Σύμφωνα με την FAZ, ο κ. Σολτς θεωρεί υπερβολική επιβάρυνση την ευθύνη του αρχηγού του SPD και προτιμά να αφοσιωθεί στα καθήκοντα του Καγκελάριου. Ο ίδιος ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του το 2019, αλλά έχασε από το δίδυμο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και Σάσα Έσκιεν.

Γερμανία: Λίγα λόγια για τον Όλαφ Σολτς

O Όλαφ Σολτς (γερμανικά: Olaf Scholz, 14 Ιουνίου 1958), είναι Γερμανός πολιτικός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Από τις 14 Μαρτίου 2018, υπηρετεί ως ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών και Αντικαγκελάριος της Γερμανίας. Γερμανικές εκλογές

Από το 2007 ως το 2009 ήταν ομοσπονδιακός Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από τις 7 Μαρτίου 2011 μέχρι τις 13 Μαρτίου 2018 Δήμαρχος του Αμβούργου.

Ο Σολτς είναι από το 2009 ένας από τους αναπληρωτές προέδρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD στην Μπούντεσταγκ, καθώς και πρόεδρος στην κοινοβουλευτική ομάδα του SPD στο Αμβούργο. Από τις 13 Φεβρουαρίου 2018 είναι ο μεταβατικός πρόεδρος του SPD.

Ύστερα από τον πολύ πιθανό σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης (SPD, The Greens, FDP) που θα προκύψει ύστερα από τις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας το 2021, ο Σολτς, αναμένεται να είναι ο επόμενος ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Γερμανίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments