Οικονομία

ΔΕΗ: Καλύφθηκε και το ελληνικό βιβλίο προσφορών

ΔΕΗ: Καλύφθηκε και το ελληνικό βιβλίο προσφορών
ΔΕΗ: Έκλεισε σήμερα η δεύτερη ημέρα αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ όπου καλύφθηκε το βιβλίο προσφορών.

Έκλεισε σήμερα η δεύτερη ημέρα αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ όπου καλύφθηκε το βιβλίο προσφορών.

Καλύφθηκαν επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη από χθες έχει καλυφθεί το συνολικό ποσό της αύξησης που ζητά η ΔΕΗ από τους επενδυτές (1,35 δισεκατομμύρια ευρώ) με προσφορές άνω των 3 δισ. Το βιβλίο προσφορών κλείνει την Πέμπτη. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει στις 16 Νοεμβρίου.

ΔΕΗ: Ξεπερνούν τα τρία δισεκατομμύρια οι προσφορές για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Μόλις μιάμιση ώρα χρειάστηκε την Τρίτη για να καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ από το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών. Σημειώνεται ότι στο υψηλότερο σημείο του εύρους διακύμανσης της τιμής διάθεσης, δηλαδή στα 9 ευρώ ανά μετοχή.

ΔΕΗ: Το πλάνο της επόμενης μέρας με επενδύσεις και επέκταση στα Βαλκάνια

Το πλάνο για την επόμενη ημέρα της ΔΕΗ περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να ανοίξει από σήμερα το βιβλίο προσφορών.

Τι περιλαμβάνει το Ενημερωτικό Δελτίο

Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο, οι επενδύσεις για την περίοδο 2022-2026 θα διαμορφωθούν στα 9,3 δισ. ευρώ, εκ των τα 6 δισ. την επόμενη τριετία. Αυτά τα 6 δισ. ευρώ, θα διατεθούν ως εξής:

  • περίπου 3,2 δισ. ευρώ για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας και εξαγορών σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, με στόχο την επίτευξη εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ 7,2 GW έως το 2024
  •  περίπου 1 δισ. ευρώ στα δίκτυα (ΔΕΔΔΗΕ) έως το 2024, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δικτύου, την αυτοματοποίηση δικτύων, τη διευκόλυνση της αγοράς και την παροχή καλύτερης εξυπηρέτησης πελατών· και
  • περίπου 1,7 δισ. ευρώ έως το 2024 για τη συμβατική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την επιχειρηματική μονάδα προμήθειας, την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από απόβλητα, την ψηφιοποίηση, τις τηλεπικοινωνίες και τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments