Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προανήγγειλε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προανήγγειλε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού
Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega.

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega. Όπως τόνισε ανάλογα με τα δημοσιονομικά είναι στο “τραπέζι” και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Πιο συγκεκριμένα, πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχουμε μια πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού 2% από την 1 Ιανουαρίου 2022 και πως είναι αποφασισμένος για μία δεύτερη αύξησή του εντός του 2022 αφού ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας και οι αντοχές των επιχειρήσεων.

Σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να ανακοπεί η πορεία πτώσης της ανεργίας και υπογράμμισε ότι η πιο σημαντική παρέμβαση είναι να πιάσει δουλειά κάποιος άνεργος.

Για τη ΔΕΗ την ακρίβεια και τα ενέργεια

Για την ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι παγκόσμιο φαινόμενο και πως αναμένεται αποκλιμάκωση του πληθωρισμού από τις αρχές του 2022. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση δαπάνησε και θα δαπανήσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ για να συγκρατήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος κα πως χωρίς την κυβερνητική παρέμβαση οι λογαριασμοί θα ανέβαιναν δέκα φορές επάνω. Μιλώντας για τη ΔΕΗ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση την παρέλαβε με την αξία της μετοχής της στο ένα ευρώ και σήμερα είναι μια ισχυρή επιχείρηση που μπορεί να βοηθήσει και τους καταναλωτές.

Τι είπε για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι έδωσε εντολή στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για τους αγρότες που είναι σε συνεργατικά σχήματα και για νέους αγρότες.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Υπογράμμισε πως «δεν έχει χαθεί η μάχη για την 1η δόση» καθώς κάθε μέρα εμβολιάζονται 6-7-8.000 πολίτες αφού πείθονται. Τόνισε πως η κυβέρνηση «δεν έχει ρίξει λευκή πετσέτα» και γι’ αυτό ανακοινώθηκε ένα συνεκτικό πλαίσιο που αφορά την τρίτη δόση, την καμπάνια εμβολιασμού, την ενίσχυση του ΕΣΥ, και τα αυξημένα τεστ στους ανεμβολίαστους.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιμείνει η κυβέρνηση στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσιών υπαλλήλων, όπως οι αστυνομικοί, καθώς διαπιστώθηκε ότι η υποχρεωτικότητα εξάντλησε τα όρια της ενώ όπως αναγνώρισε αναφύονται θέματα πως θα καλυφθούν τα κενά.

«Χτυπάμε σε ένα τείχος αντίδρασης στους ανεμβολίαστους καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι αντίδραση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ότι υπάρχουν πιθανότητες από τους ανεμβολίαστους να πάνε οι μισοί και να εμβολιαστούν, αν και όπως είπε είναι δύσκολο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments