Ελλάδα

Εκκλησίες: Με rapid test η είσοδος των ανεμβολίαστων

Εκκλησίες: Με rapid test η είσοδος των ανεμβολίαστων
Εκκλησίες: H Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας».

Να εισέρχονται στις εκκλησίες με rapid test και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προτρέπει στους ανεμβολίαστους πιστούς η Ιερά Σύνοδος, μέσω εγκυκλίου η οποία εκδόθηκε σήμερα.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στις εκκλησίες αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr).

Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και όπως γίνεται γνωστό, ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Με δική τους δαπάνη θα κάνουν rapid test η μοριακά τεστ, δύο την εβδομάδα όσοι μπαίνουν για εργασία στους ναούς, όπως κληρικοί, ιεροψάλτες νεωκόροι και άλλοι , οι οποίοι δεν έχουν λάβει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όπως τονίζεται στην εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και η ΔΙΣ ανταποκρίθηκε κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ.

Εκκλησίες: Μητροπολίτες υπέρ των τεστ για τον κορωνοϊό

Είχαν προηγηθεί φωνές ιεραρχών υπέρ των εμβολιασμών και της εφαρμογής του μέτρου των τεστ σε ανεμβολίαστους στους ναούς.

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδου στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό». Και συμπλήρωσε ότι πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο »εκείνοι που ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις». Εκκλησίες

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης ξεκαθάρισε πως όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις», εξήγησε ο ίδιος.

«Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;», διερωτήθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments