Ελλάδα

Γραβάνης: Μέχρι και 10.000 κρούσματα μέσα στο επόμενο 20ήμερο

Γραβάνης: Μέχρι και 10.000 κρούσματα μέσα στο επόμενο 20ήμερο
Γραβάνης: Αναφερόμενος στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοινώθηκαν, τόνισε ότι χρειάζεται πολύ αυστηρή επιτήρηση.

Για πάρα πολύ δύσκολους επόμενους μήνες προειδοποιεί ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, κατεξοχήν για τους ανεμβολίαστους και έως 7% για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 μέσα στο επόμενο 15ήμερο και 20ήμερο θα έχουμε μέχρι και 10.000 κρούσματα και κυρίως βαριές νοσηλείες και απώλειες συνανθρώπων μας, με επιπτώσεις όχι μόνο στη λειτουργία της κοινωνίας αλλά και στην οικονομία.

Γραβάνης: Τεράστιο όπλο το εμβόλιο

Αναφερόμενος στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοινώθηκαν, ο κος Γραβάνης τόνισε ότι χρειάζεται πολύ αυστηρή επιτήρηση, δεδομένου ότι το παρελθόν έχει δείξει ότι τα συστήματα επιτήρησης χαλαρώνουν και τελικά ο ιός ξεφεύγει πάλι.

Γραβάνης

Έχουμε, πρόσθεσε, ένα τεράστιο όπλο, το εμβόλιο, ασφαλές και αποτελεσματικό με βάση τη γνώση από τα 7 δισεκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί σε 2,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς και έθεσε το ηθικό ερώτημα αν οι ανεμβολίαστοι έχουν δικαίωμα να στερούν τη νοσηλεία ασθενών με άλλα νοσήματα που ενδέχεται να μην μπορούν να νοσηλευτούν από την επιβάρυνση των δομών υγείας.

Ανησυχία από την αύξηση των εισαγωγών

Στραμμένη στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ και ειδικά τα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα είναι η προσοχή της κυβέρνησης και το υπουργείο Υγείας. Σε κάθε εφημερία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δίνεται μεγάλη μάχη προκειμένου να γίνει σωστή διαχείριση μεταξύ των περιστατικών covid και non-covid. Γραβάνης

Από την άλλη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι διαχειρίσιμη, ωστόσο μέρα με τη μέρα οι διαθέσιμες κλίνες λιγοστεύουν, ενώ ασθενείς περιμένουν αρκετή ώρες ώστε να βρεθεί ένα ράντσο για την περίθαλψή τους.

Δυστυχώς η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει και αυτό αποδεικνύεται από την μεγάλη ψαλίδα μεταξύ των εισαγωγών και εξαγωγών των περιστατικών κορωνοϊού. Συγκεκριμένα χθες παρατηρήθηκε πολύ υψηλός αριθμός νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία: 343 έναντι 243 εξιτηρίων. Κι ενώ στις αρχές του Οκτωβρίου υπήρχε ένα ισοζύγιό μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών φαίνεται πλέον πως η ψαλίδα ανοίγει και οι εισαγωγές καθημερινά είναι περισσότερες. Είναι χαρακτηριστικό πως την προηγούμενη εβδομάδα 1.940 ασθενείς με COVID-19 εισήχθησαν σε νοσοκομεία για νοσηλεία, ενώ εκδόθηκαν 1.197 εξιτήρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments