Ελλάδα

Merck: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το χάπι κατά του κορωνοϊού

Merck: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το χάπι κατά του κορωνοϊού
Merck: Τι ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Δε φαίνεται να είναι μακριά η εισαγωγή του χαπιού της Merck, αλλά και των μονοκλωνικών αντισωμάτων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, τόνισε πως «είμαστε σε συνεννόηση για να τα εισάγουμε. Θα φέρουμε τα φάρμακα, είμαστε σε διαδικασίες με διμερείς συμφωνίες. Αλλά δεν υπάρχει παραγωγή τέτοια που να αντιμετωπίσει τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Merck: Ο ΕΜΑ έτοιμος να προτείνει έκτακτη χρήση στις χώρες της ΕΕ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε σήμερα έτοιμος να συστήσει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη χρήση για έκτακτη ανάγκη του χαπιού. Ο EMA προσπαθεί επίσης να επιταχύνει την αξιολόγηση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα για το χάπι πριν από την πιθανή διάθεσή του στην αγορά στην ΕΕ, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο κύμα μολύνσεων. Merck

«Θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε την αξιολόγησή μας για να λάβουμε έγκριση το συντομότερο δυνατό», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής στρατηγικής εμβολίων στον EMA, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να δώσει ακόμη μια ακριβή ημερομηνία.

Είμαστε επίσης έτοιμοι να συστήσουμε στα κράτη μέλη της ΕΕ να μπορούν να διαθέτουν αυτό το νέο χάπι που χορηγείται δια του στόματος σε περιπτώσειες έκτακτης ανάγκης, πριν από την έγκρισή του», συμπλήρωσε ο Καβαλέρι. Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή με έδρα της το Άμστερνταμ δεν έχει την εξουσία να λάβει μια κεντρική απόφαση σχετικά με τη χρήση του φαρμάκου σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη την ΕΕ. Ως εκ τούτου, μπορεί να συστήσει μόνο κράτη μεμονωμένα, εξήγησε.

Merck: Ενέκρινε εκτάκτως το χάπι η Βρετανία

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα έδωσε την πρώτη παγκοσμίως έγκριση για το χάπι της Merck κατά της Covid-19, ένα φάρμακο που έχει χαρακτηριστεί από ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας Υγείας ως ένα σημαντικό νέο εργαλείο στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, γράφουν οι Financial Times. Να σημειωθεί πως ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση και από τον ΕΜΑ.

Ειδικότερα, η Merck δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας χορήγησε άδεια για το φάρμακο με όνομα Lagevrio για ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid. Πρόκειται για το πρώτο πράσινο φως που παίρνει το molnupiravir, μια εύκολη στη χορήγηση θεραπεία που μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid-19 για άτομα με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments