Τεχνολογία

Internet Explorer: Τίτλοι τέλους το καλοκαίρι του 2022

Internet Explorer: Τίτλοι τέλους το καλοκαίρι του 2022
Internet Explorer: Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, ο δημοφιλής browser αναμένεται να καταργηθεί το καλοκαίρι του 2022.

Το πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο Internet Explorer θα “εκπνεύσει” του χρόνου μετά από σχεδόν 27 χρόνια ζωής.  Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία δεν θα κυκλοφορεί αναβαθμίσεις ασφαλείας για τον Explorer και δεν θα υπάρχει καμιά μορφή υποστήριξης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το πρόγραμμα Microsoft Edge, που πρωτοεμφανίστηκε το 2015 μαζί με τα Windows 10, έχει μία δυνατότητα συμβατότητας με τον Internet Explorer που θα συνεχίσει να λειτουργεί, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μπορούν να φορτώνουν παλιές ιστοσελίδες.

Ποιο πρόγραμμα τον αντικαθιστά

Η Microsoft διευκρίνισε ότι ο αντικαταστάτης του Explorer, το πρόγραμμα Microsoft Edge, που πρωτοεμφανίστηκε το 2015 μαζί με τα Windows 10, έχει μία δυνατότητα συμβατότητας με τον Internet Explorer, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί, επιτρέποντας στους χρήστες να «φορτώνουν» παλαιές ιστοσελίδες.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, πρόσφατα ότι θα αλλάξει και μάλιστα με «δημοκρατικές» διαδικασίες ακόμη ένα ιστορικό χαρακτηριστικό της, την εξ ορισμού (default) γραμματοσειρά, που είναι η Calibri σε όλα τα προϊόντα της από το 2007. Σε αυτό το πλαίσιο, προσκάλεσε τους χρήστες όλου του κόσμου να ψηφίσουν για τη νέα προτιμώμενη γραμματοσειρά και η αποδεδειγμένα πιο δημοφιλής θα αντικαταστήσει την Calibri.

Πότε κυκλοφόρησε το πρόγραμμα για πρώτη φορά

Ο Internet Explorer ήταν βασικό μέρος των Windows από το 1995 κι έπειτα και τα πρώτα χρόνια παρουσίας του στην αγορά. Ωστόσο, με την άνοδο των Chrome και Firefox, τα νούμερά του άρχισαν να πέφτουν και οι περισσότεροι χρήστες δεν τον είχαν καν ως εναλλακτική λύση.

Το 2015, η Microsoft παρουσίασε τον Microsoft Edge, μια σύγχρονη εκδοχή του Internet Explorer και ένα πρόγραμμα που συνολικά ταίριαζε περισσότερο στις σημερινές ανάγκες του χρήστη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments