Οικονομία

Αναπτυξιακός: Τέθηκε σε διαβούλευση με ουσιαστικές ρυθμίσεις που προωθούν την οικονομική ανάπτυξη

Αναπτυξιακός: Τέθηκε σε διαβούλευση με ουσιαστικές ρυθμίσεις που προωθούν την οικονομική ανάπτυξη
Αναπτυξιακός: Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του αναπτυξιακού όπου προωθεί με ουσιαστικές ρυθμίσεις την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του αναπτυξιακού όπου προωθεί με ουσιαστικές ρυθμίσεις την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρίσκεται σε διαβούλευση έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση.

Κίνητρα για επιχειρήσεις, στήριξη της απασχόλησης και πράσινη μετάβαση

Ο νέος αναπτυξιακός χορηγεί κίνητρα σε στοχευμένες δραστηριότητες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, την πράσινη μετάβαση, τη στήριξη καινοτόμων επενδύσεων και επενδύσεων σύμφωνα με τις προτεραιότητες της «Βιομηχανίας 4.0».

Παράλληλα, ενισχύει την απασχόληση, τη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας, καθώς και την ενίσχυση των περιοχών που εντάσσονται στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η βελτίωση και επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης επενδυτικών σχεδίων στα θεσπιζόμενα καθεστώτα χορήγησης κρατικών ενισχύσεων.

Υπουργείο Ανάπτυξης

Ποιες οι προτεινόμενες ρυθμίσεις

  • Ψηφιακός και Τεχνολογικός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων
  • Πράσινη Μετάβαση – Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Επιχειρήσεων
  • Νέο Επιχειρείν
  • Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και Εφαρμοσμένη Καινοτομία
  • Αγροδιατροφή – Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία
  • Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα
  • Επιχειρηματική Εξωστρέφεια
  • Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων
  • Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού
  • Μεγάλες Επενδύσεις
  • Ευρωπαϊκές Αλυσίδες Αξίας
  • Επιχειρηματικότητα 360ο.

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης

«Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που συνέταξε με πολύ μεγάλη επιμέλεια η ομάδα του Νίκου Παπαθανάση και με τη δική μου εποπτεία, προσφέρει στην ελληνική οικονομία μία πολύ μεγάλη ευκαιρία: το μετασχηματισμό της κατά τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, της πράσινης οικονομίας και των επενδύσεων στην υψηλή τεχνολογία. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη γραφειοκρατία και τα υψηλότερα ποσοστά κρατικών ενισχύσεων, πιστεύω ότι θα οδηγήσουν σε αναπτυξιακή έκρηξη τα επόμενα χρόνια. Συγχαρητήρια στον κ. Παπαθανάση».

Γεωργιάδης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε:

«Το σχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα της Κυβέρνησης προς την ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θεσμικά εργαλεία που προωθούν την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό, αντιμετωπίζοντας όλες τις σύγχρονες προκλήσεις. Με νέα θεματικά καθεστώτα και κίνητρα, δίνουμε πολύ σημαντική ώθηση στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ώστε να υλοποιήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα επενδυτικά τους σχέδια σε ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων. Μειώνουμε τη γραφειοκρατία και δημιουργούμε ένα φιλικό προς την επενδυτική κοινότητα περιβάλλον. Συνεχίζουμε, μειώνουμε την ανεργία και ενισχύουμε την περιφερειακή ανάπτυξη. Ανάπτυξη για την Ελλάδα, ανάπτυξη για όλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments