Ελλάδα

Βαρθολομαίος: Ήταν μια μικρή περιπέτεια κράτησε πολύ λίγο χρονικώς

Βαρθολομαίος: Ήταν μια μικρή περιπέτεια κράτησε πολύ λίγο χρονικώς
Βαρθολομαίος: O Οικουμενικός Πατριάρχης βρισκόταν στο νοσοκομείο καθώς κρίθηκε απαραίτητο να τοποθετήσει stent.

Στο νοσοκομείο Mount Sinai στο Μανχάταν εισήχθη η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Πατριάρχης είχε μία πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, καθώς κρίθηκε απαραίτητο να τοποθετήσει stent στην καρδιά. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε μετά την περιπέτεια της υγείας του  σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, αποτιμώντας την 12ημερη επίσκεψή του. Μάλιστα, είπε ότι καμαρώνει την ομογένεια για τη ζωντάνια και τα επιτεύγματά της.

Η επέμβαση χρειαζόταν να γίνει

Όπως είπε ο Παναγιώτατος, «τέλος καλό, όλα καλά». «Αισθάνομαι πολύ καλά, δόξα τω θεώ. Ήταν μια μικρή περιπέτεια, κράτησε πολύ λίγο χρονικώς.

Βέβαια, το επεισόδιο το καρδιακό, αν μπορώ να το ονομάσω έτσι, ήταν κάπως σοβαρό και έπρεπε να γίνει» η επέμβαση, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Όπως είπε, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και έτσι στις 20 Νοεμβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα όπου θα γιορτάσει και εκεί τα 30 χρόνια της Πατριαρχίας του.

Τι είπε για τον Ελπιδοφόρο

«Είμαι ευγνώμων στον Άγιο Θεό που με αξίωσε να φτάσω σε αυτό τον σταθμό της εκκλησιαστικής μου ζωής και διακονίας» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Κάνοντας μια αποτίμηση της επίσκεψής του, είπε ότι αυτό που κρατά είναι η ζωντάνια της ομογένειας, την οποία καμαρώνει για τα επιτεύγματά της.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με θερμά λόγια και για την προσωπικότητα και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, τον οποίο χαρακτήρισε «έναν δικό μας άνθρωπο μέσα από τα σπλάχνα του Φαναρίου». Ο Παναγιώτατος αναχωρεί εκτός απροόπτου την Κυριακή για την Κωνσταντινούπολη.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Στην Αθήνα στις 20 και 21 Νοεμβρίου

O Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή τις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση τριάντα ετών στον Πατριαρχικό Θρόνο πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα. Μάλιστα στην πρώτη συνεδρίαση της για τον μήνα Νοέμβριο η ΔΙΣ, γνωστοποιήθηκε το λεπτομερές πρόγραμμα τιμητικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 20 με 21 Νοεμβρίου για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ακόμη, μεταξύ των αποφάσεων ήταν και οικονομική ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την έκδοση Τιμητικού Τόμου εις μνήμην του μακαριστού Καθηγητού Δημητρίου Τζέρπου. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments