Ελλάδα

Κρήτη: Τραγωδία με νεκρό εργάτη στο Ηράκλειο

Κρήτη: Τραγωδία με νεκρό εργάτη στο Ηράκλειο
Κρήτη: Τον θάνατο βρήκε ένας εργάτης στον Βιολογικό Καθαρισμό που βρίσκεται στην Φοινικιά μετά από πτώση από μεγάλο ύψος.

Τραγωδία στο Ηράκλειο με νεκρό έναν ηλεκτρολόγο που εργαζόταν στον Βιολογικό Καθαρισμό της Φοινικιάς.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα – εξωτερικό συνεργάτη, 65 ετών ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα. Ο εργαζόμενος βρισκόταν εν ώρα εργασίας, ανέβηκε στη σκάλα προκειμένου να αλλάξει λάμπες , ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε από μεγάλο ύψος, πέντε μέτρων.

Η πτώση απέβη μοιραία για τον άτυχο εργαζόμενο που βρήκε τραγικό θάνατο. Αμέσως κλήθηκε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον άντρα χωρίς τις αισθήσεις του.

Η Cosco έκανε αποδεκτά βασικά αιτήματα των εργαζομένων στον Πειραιά

Προς αποκλιμάκωση φαίνεται πως οδηγείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς η Cosco έκανε αποδεκτά ορισμένα βασικά αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι προγραμμάτιζαν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι και επιβεβαιώνουν στο Capital.gr πηγές της ΣΕΠ, με επιστολή της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας η Cosco δέχτηκε την εφαρμογή πεντάρας πόστας (πέντε άτομα ανά βάρδια σε κάθε πόστο), την κατάργηση των κόντρα βαρδιών και τη σύσταση επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας.

Πρόκειται για βασικά αιτήματα που είχε θέσει το σωματείο των εργαζομένων (ΕΝΕΔΕΠ) στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, προκειμένου να παύσουν οι κινητοποιήσεις.

“Είναι μία πρώτη νίκη” σχολιάζουν οι εργαζόμενοι. “Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη συλλογική σύμβαση εργασίας” συμπληρώνουν.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η απεργία δεν έχει ανασταλεί ακόμη επίσημα και αύριο στις 14:00 θα διενεργηθεί η γενική συνέλευση του σωματείου για οριστικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ είχαν κλείσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμφόρηση από containerships που περίμεναν να εξυπηρετηθούν. Στον αντίποδα, κανονικά λειτουργεί ο προβλήτας Ι του ΟΛΠ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεωργίου στην Capital.

“Έχουμε δώσει μια σκληρή μάχη και θα δώσουμε ακόμη πιο σκληρή για να μην υπάρξει ξανά άλλος συνάδελφος νεκρός ή τραυματίας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας” επεσήμαναν νωρίτερα οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments