Ελλάδα

Ξάνθη: Χάκερ άρπαξαν 8.470 ευρώ με πλαστό e-mail

Ξάνθη: Χάκερ άρπαξαν 8.470 ευρώ με πλαστό e-mail
Ξάνθη: Κάτοικος εξαπατήθηκε από χάκερ διαδικτύου αρπάζοντας του 8.470 ευρώ, οι αστυνομικοί κάνουν έρευνες και τους αναζητούν.

Κάτοικος στη Ξάνθη εξαπατήθηκε από χάκερ διαδικτύου αρπάζοντας του 8.470 ευρώ. Καταγγελία υπέβαλε το θύμα στο τμήμα ασφάλειας έπειτα από την εξαπάτηση που δέχτηκε. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες εντοπισμού των δραστών και ζητούν από τους πολίτες να είναι πολύ προσεχτικοί με τα προσωπικά τους στοιχεία. Ξάνθη

Δεν περνάει μέρα που να μην ξαφρίσουν τις οικονομίες κάποιου ανυποψίαστου πολίτη οι χάκερ του διαδικτύου, οι οποίοι στέλνουν e-mail απάτης δήθεν από τράπεζα και ζητούν επικαιροποίηση των απόρρητων προσωπικών στοιχείων του καταθέτη.

Την Δευτέρα, κατάφεραν να αδειάσουν τον λογαριασμό ενός κατοίκου της Ξάνθης

Το θύμα στη Ξάνθη έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα όπου διατηρεί λογαριασμό και του ζητούσε να κάνει ενημέρωση της εφαρμογής ηλεκτρονικών συναλλαγών, παραθέτοντας ένα link. Μόλις εκείνος πληκτρολόγησε τον κωδικό που του έστειλαν οι δράστες με sms στο κινητό του, τους παραχώρησε άθελά του εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό του με αποτέλεσμα να μεταφέρουν σε άλλους ποσό ύψους 8.470 ευρώ. Το θύμα υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Ξάνθης και οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πέρα από απλούς πολίτες οι χάκερ απειλούν για χρήματα και διάσημα πρόσωπα ώστε να μην αποκαλύψουν τα κρυφά μυστικά τους

Αρκετές διασημότητες τελούν υπό καθεστώς εκβιασμού από Ρώσους χάκερς, οι οποίοι απειλούν να διαρρεύσουν προσωπικά τους δεδομένα αν δεν τους καταβληθούν λύτρα.

Πιο αναλυτικά, οι χάκερς επισημαίνουν πως έχουν υποκλέψει προσωπικά τους δεδομένα σε μια τεράστια «εικονική ληστεία» με στόχο την εταιρεία κοσμημάτων Graff, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail στην κυριακάτικη έκδοσή της.

Ξάνθη

Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν ήδη διαρρεύσει 69.000 εμπιστευτικά έγγραφα στον λεγόμενο «σκοτεινό ιστό» («dark web»), συμπεριλαμβανομένων αρχείων που σχετίζονται με τον Ντόναλντ Τραμπ, την Όπρα Γουίνφρεϊ, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον Σερ Φίλιπ Γκριν. Από ότι φαίνεται απαιτούν δεκάδες εκατομμύρια για λύτρα για να σταματήσουν τη δημοσιοποίηση περαιτέρω ευαίσθητων πληροφοριών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments