Οικονομία

Κώστας Σκρέκας για ΔΕΗ: Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών – Στα 4 δισεκατομμύρια οι προσφορές

Κώστας Σκρέκας για ΔΕΗ: Εντυπωσιακό το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών – Στα 4 δισεκατομμύρια οι προσφορές
Κώστας Σκρέκας για ΔΕΗ: Στο γεγονός ότι η ΔΕΗ γυρίζει σελίδα και αποτελεί έμπρακτη ένδειξη για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Στο γεγονός ότι η ΔΕΗ γυρίζει σελίδα και αποτελεί έμπρακτη ένδειξη για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ και την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς ο αρμόδιος υπουργός τόνισε: «το εντυπωσιακό ενδιαφέρον των επενδυτών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ αποδεικνύει περίτρανα ότι η επιχείρηση έχει γυρίσει σελίδα. Η ευρεία συμμετοχή διεθνών θεσμικών επενδυτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με το σύνολο των προσφορών να υπερβαίνει τα 4 δισ. ευρώ».

Για την επόμενη ημέρα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ότι «με τα κεφάλαια ύψους 1,35 δισ. ευρώ που θα αντλήσει η επιχείρηση, σε συνδυασμό με τα έσοδα από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού. Θα επενδύσει στην ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τεχνολογιών αποθήκευσης ηλεκτρισμού, ενώ θα επιταχύνει περαιτέρω τον μετασχηματισμό της με την εξαγορά παραγωγικών μονάδων πράσινης ενέργειας πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Με τις επενδύσεις αυτές, η ΔΕΗ θα μπορεί να προσφέρει καθαρή ενέργεια με προσιτές τιμές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενισχύοντας παράλληλα την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητα για τη ΔΕΗ αποτελεί έμπρακτη απόδειξη και για τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τόνισε καταλήγοντας ο Κώστας Σκρέκας.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Σκρέκας: Είναι παροδική η άνοδος των τιμών στην ενέργεια

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε στο Olympia Forum II η αύξηση των τιμών στην ενέργεια όπου ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας σημείωσε πως είναι παροδική η άνοδος των τιμών στην ενέργεια.

Παράλληλα, θέματα όπως η πράσινη μετάβαση και η απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας τέθηκαν επί τάπητος στο τραπέζι των συζητήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η τρέχουσα ανατίμηση στις τιμές ενέργειας είναι βραχυπρόθεσμη, όμως, η περιβαλλοντική κρίση είναι μακροπρόθεσμη και, για το λόγο, αυτό πρέπει να θεωρήσουμε την πράσινη μετάβαση ως μονόδρομο για την επιβίωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments