Πολιτική

Πιερρακάκης: Έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου

Πιερρακάκης: Έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου
Πιερρακάκης: Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε την αναμνηστική τρίτη δόση και είπε το δικό του ευχαριστώ στην επιστήμη.
Την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με ανάρτηση του στο instagram ευχαρίστησε: «Συγχαρητήρια και πάλι στα στελέχη της ‘Επιχείρησης Ελευθερία’, οι οποίοι εδώ και μήνες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε δύσκολες συνθήκες» Πιερρακάκης

Ο Κ.Πιερρακάκης έλαβε την αναμνηστική δόση στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»

Στην συνέχεια έδωσε στοιχεία για την εμβολιαστική διαδικασία και μας πληροφόρησε πως έως και χθες, είχαν χορηγηθεί 12.866.026 δόσεις εμβολίου στη χώρα μας.

«Το εμβόλιο συνιστά το κύριο όπλο απέναντι στην πανδημία. Κλείνουμε ραντεβού στο emvolio.gov.gr, στα φαρμακεία και στα ΚΕΠ. Χάρη στην επιστήμη και την τεχνολογία κερδίζουμε χρόνο, κερδίζουμε ζωή», αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή άνοιξε και η πλατφόρμα για να δηλώσουν οι πολίτες την τρίτη δόση

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε προαναγγείλει η Επιτροπή Εμβολιασμών σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για όλους τους εμβολιασμένους άνω των 18 ετών. Ιδιαίτερα την ώρα που τα κρούσματα ανεβαίνουν όλο και πιο πολύ οι ειδικοί προσπαθούν να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο το τείχος ανοσίας.

Για την αναμνηστική δόση όσων έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, σύμφωνα με τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα άνοιξε. Η δεύτερη δόση θα γίνεται δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό είτε με το ίδιο εμβόλιο, είτε με το εμβόλιο Pfizer, ενώ σύντομα θα μπορεί να γίνεται και με το Moderna.

Να σημειωθεί ότι πολίτες θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα στον κατάλληλο χρόνο, δηλαδή μετά την παρέλευση του εξαμήνου ή του διμήνου -στην περίπτωση του εμβολίου της J&J, προκειμένου να κλείνουν το ραντεβού τους. Σε διαφορετική περίπτωση, το σύστημα δεν θα τους επιτρέπει την είσοδο. Πιερρακάκης

Από την περασμένη Παρασκευή που άρχισε η εκστρατεία εμβολιασμού για την τρίτη δόση, σημειώθηκε τετραπλασιασμός των ραντεβού. Παράλληλα ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι λόγω της αποστολής μηνυμάτων για την τρίτη δόση, μέσα στο Σαββατοκύριακο, προγραμματίστηκαν 100.000 ραντεβού.

«Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments