Οικονομία

Βασίλης Κικίλιας: «Θέλουμε να είμαστε leaders στον τουρισμό – Κάνουμε πρωταθλητισμό»

Βασίλης Κικίλιας: «Θέλουμε να είμαστε leaders στον τουρισμό – Κάνουμε πρωταθλητισμό»
Βασίλης Κικίλιας: Για τον τουρισμό και τη στρατηγική στόχευση της κυβέρνηση μίλησε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας.

Για τον τουρισμό και τη στρατηγική στόχευση της κυβέρνηση μίλησε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας. Ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε στο Open πως στόχος είναι η μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού. «Θέλουμε να είμαστε leaders στον τουρισμό, κάνουμε πρωταθλητισμό» αυτό εξήγησε ο κ. Κικίλιας.

Η επόμενη μέρα του τουρισμού

«Το Υπουργείο Τουρισμού και οι επαγγελματίες του χώρου φέρνουν άμεσα ή έμμεσα το 25% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας, αυξάνουν τον πλούτο της χώρας και του ελληνικού νοικοκυριού. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν στην πολύ μεγάλη έκθεση WTM στο Λονδίνο, με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Φραγκάκη, επιχειρηματίες του τουρισμού από όλη τη χώρα, αεροπορικές εταιρείες, Περιφέρειες, Δήμους. Συμφωνήσαμε με την EasyJet την αύξηση της διαθεσιμότητας κατά 500.000 αεροπορικές θέσεις για το 2022. Δηλαδή, αντί για 1,1 θα φέρει 1,6 εκατομμύρια επισκέπτες και μπορεί να φτάσει και τα 2 εκατομμύρια και διατυπώθηκε η βούληση να δημιουργήσουν τεχνικές βάσεις στο Ηράκλειο και την Κέρκυρα. Τουρισμός

Κλείσαμε συμφωνία και με την Jet2, η οποία περιλαμβάνει αύξηση 600.000 θέσεων για το 2022, 270 πτήσεις εβδομαδιαίως προς 15 αεροδρόμια της χώρας μας, έναρξη της περιόδου 1η Απριλίου, νέα δρομολόγια από το Birmingham και το Manchester προς Αθήνα από τις 15 Απριλίου, στηρίζοντας το city break, την πρωτεύουσά μας και την Αττική. Αλλά και η British Airways σχεδιάζει από το Δεκέμβριο να χρησιμοποιήσει, εκτός από το Heathrow, και το Gatwick με 64 πτήσεις προς Ελλάδα. Τον προηγούμενο μήνα κλείσαμε συμφωνίες μας και στη γαλλική έκθεση Top Resa, με την Air France και την Transavia. Και οι προκρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2022, είναι ήδη 30% πάνω από τις προκρατήσεις του Οκτωβρίου του 2018 για το καλοκαίρι του 2019».

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα έσοδα

Ο κ. Κικίλιας σχετικά με τα έσοδα από τον τουρισμό δήλωσε: “Η πρόβλεψη για φέτος για τον τουρισμό ήταν έσοδα 5-6 δις ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τα 10 δις ευρώ και νομίζω ότι οδεύουμε στα 12 δις ευρώ, σε μία χρονιά η οποία για κάποιες αγορές ξεκίνησε από τον Ιούλιο και μετά”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments