Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί
Τζανακόπουλος: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την καταπολέμηση της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση της πανδημίας και περιμένει απλώς να περάσει ο χρόνος για να ολοκληρωθεί ο θανατηφόρος κύκλος της», τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Τα κρούσματα σπάνε το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο, ο αριθμός των διασωληνωμένων αγγίζει τα όρια αντοχής του συστήματος -στη Βόρεια Ελλάδα τα έχει ξεπεράσει προ πολλού-, χάνουμε περίπου 350 ανθρώπους την εβδομάδα, το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι σε αδιέξοδο και γιατροί καταρρέουν μπροστά στις κάμερες», εξηγεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σημειώνει δε, ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, «η κυβέρνηση μάς λέει να σταματήσουμε να μετράμε κρούσματα, όσοι δεν εμβολιάστηκαν μη σώσουν να εμβολιαστούν, συγχωνεύει σχολικές τάξεις, κλείνει μονάδες εντατικής θεραπείας, φροντίζει να χαϊδεύει τα αυτιά διάφορων μειοψηφικών θρησκόληπτων και υπερσυντηρητικών πολιτών».

Στον αντίποδα, επαναλαμβάνει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: «πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ, μισθολογικές αυξήσεις στο προσωπικό του, μόνιμες προσλήψεις και επενδύσεις στις υποδομές του, εξασφάλιση μονοκλωνικών αντισωμάτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, αυστηροί έλεγχοι στις εστίες υπερμετάδοσης στους μεγάλους χώρους εργασίας, αύξηση των σχολικών τμημάτων και προσλήψεις προσωπικού στα σχολεία, ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και φυσικά επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος».

Αναφερθείς στο θέμα της ακρίβειας, υπογραμμίζει ότι «με την ιδεοληψία και τον νεοφιλελεύθερο φανατισμό του, ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζει μια ακόμη ανθρωπιστική κρίση». «Η κυβέρνηση παρακολουθεί απλώς το κύμα ανατιμήσεων», επισημαίνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την αναστολή του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο και στα καύσιμα αλλά και μια αποφασιστική παρέμβαση στην αγορά για να σπάσουν τα καρτέλ ελέγχου των τιμών», αναφέρει. «Πράγματα τα οποία δεν μπορεί εξ ορισμού να κάνει μια κυβέρνηση η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα μιας ελάχιστης μειοψηφίας», προσθέτει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κορωνοϊός

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, δηλώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα συγκροτήσει μια προοδευτική κυβέρνηση». Σημειώνει, τέλος, ότι οι προγραμματικοί στόχοι μιας τέτοιας κυβέρνησης, είναι σαφείς: «ανάταξη της ελληνικής οικονομίας με αύξηση μισθών και ρύθμιση της αγοράς εργασίας, συγκρότηση ενός νέου ισχυρού κοινωνικού κράτους, αναπροσανατολισμός των πόρων υπέρ των μικρομεσαίων και διαγραφή χρεών, θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση σε κράτος και κοινωνία για να μπει ένα τέλος στον ακροδεξιό αυταρχισμό της σημερινής κυβέρνησης και η ελληνική κοινωνία να αισθανθεί επιτέλους ελεύθερη και ασφαλής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments