Διεθνή

Γερμανία: Αυτοί είναι οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του SPD

Γερμανία: Αυτοί είναι οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του SPD
Γερμανία: Αυτές οι δύο προσωπικότητες είναι οι υποψήφιοι για την θέση του αρχηγού του σοσιαλδημοκρατικού SPD στη Γερμανία.

Ο γενικός γραμματέας του SPD, Λαρς Kλίνγκμπειλ και η συμπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Σάσκια Εσκεν, θα δοκιμάσουν από κοινού τις δυνάμεις τους, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild» στη Γερμανία.

Τον Δεκέμβριο στο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών αναμένεται τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

H 60χρονη Σάσκια Εσκεν ανήκει στην αριστερή πτέρυγα των Σοσιαλδημοκρατών ενώ ο 43χρονος Λαρς Κλίνγκμπειλ έχει την ικανότητα να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος στο κόμμα.

Όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα, ο Κλίνγκμπειλ και η Σάσκια θα λάβουν τις «ευλογίες» των μελών του κόμματος στο συνέδριο του SPD τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, το προεδρείο του κόμματος πρότεινε σήμερα το δίδυμο Έσκεν- ΚλίνγκμπΕιλ για την ηγεσία του SPD.

Σε δηλώσεις της στο γερμανικό δίκτυο «ARD», η Σάσκια Έσκεν έπλεξε το εγκώμιο του 43χρονου Λαρς Κλίνγκμπειλ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «αρχιτέκτονας της ανανέωσης του SPD» κι ότι τον εκτιμά πολύ.

Γερμανία: Λίγα λόγια για το SPD

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (γερμ. Sozialdemokratische Partei Deutschlands, SPD) είναι ένα από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της Γερμανίας, μαζί με την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU). Πρόεδρος του Κόμματος μέχρι τις 2/6/2019 ήταν η Αντρέα Νάλες, οπότε και παραιτήθηκε λόγω του αρνητικού αποτελέσματος στις Ευρωεκλογές του 2019.

Πολιτικά ρεύματα εντός του κόμματος

Εντός του SPD διακρίνονται κυρίως δύο πολιτικά ρεύματα: οι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες όπως ο Χάικο Μάας και η Χάιντε Ζιμόνις (παλαιότερα και ο Όσκαρ Λαφοντέν) και οι δεξιοί σοσιαλδημοκράτες, στους οποίους ανήκουν οι Βόλφγκανγκ Κλέμεντ και Χέλμουτ Σμιτ. Ενώ οι δεξιοί του κόμματος υποστηρίζουν την μεταρρυθμιστική πολιτική του Γκέρχαρντ Σρέντερ, οι αριστεροί αγωνίζονται για την αποκατάσταση της αριστερής φυσιογνωμίας του SPD, η οποία κατά τη γνώμη τους έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments