Διεθνή

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ
ΥΠΕΞ: Ο Μουσταφά αλ-Καντίμι βγήκε «αλώβητος» από μια «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας» που διαπράχθηκε εναντίον του τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή με ένα «drone παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες».

Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρωθυπουργού του Ιράκ Μουσταφά αλ-Καντίμι, όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως στεκόμαστε στο πλευρό της ιρακινής κυβέρνησης ενάντια σε αυτήν την προφανή τρομοκρατική ενέργεια, υποστηρίζουμε την έκκληση του πρωθυπουργού του Ιράκ για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση και επαναλαμβάνουμε τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ειρήνη και στην ασφάλεια στο Ιράκ και στην περιοχή.

Ο Μουσταφά αλ-Καντίμι βγήκε «αλώβητος» από μια «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας» που διαπράχθηκε εναντίον του τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή με ένα «drone παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες» που είχε στόχο την κατοικία του μέσα στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού. Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, έξι μέλη της προσωπικής δύναμης προστασίας του Καντίμι, που βρίσκονταν έξω από την οικία του στην Πράσινη Ζώνη, τραυματίστηκαν.

Πρωθυπουργός Ιράκ: Ξέρουμε ποιοι είναι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας

Στη δήλωση πως θα καταδιώξει όσους επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν προέβη ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μουσταφά αλ-Καντίμι, έπεται από συνεδρίαση ασφαλείας. Μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από την απόπειρα κατά της ζωής του, είναι γνωστοί σε αυτόν.

«Θα καταδιώξουμε αυτούς που διέπραξαν το χθεσινό έγκλημα, τους ξέρουμε καλά και θα τους εκθέσουμε», δήλωσε o αλ-Καντίμι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιρακινός πρωθυπουργός βγήκε αλώβητος από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας που διαπράχθηκε εναντίον του τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή με ένα drone παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες, το οποίο είχε στόχο την κατοικία του μέσα στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη.

Κράτη και διεθνείς οργανισμοί έχουν καταδικάσει την απόπειρα δολοφονίας. Μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος κάλεσε τους Ιρακινούς να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην υποκύψουν στη βία ή σε απόπειρες αποσταθεροποίησης του κράτους.

Από την πλευρά του το Ιράν κάλεσε σε «επαγρύπνηση για να αποτραπούν συνωμοσίες που αποσκοπούν στην ασφάλεια» της γειτονικής του χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments