Οικονομία

Τράπεζες: Τι αλλάζει από σήμερα στις συναλλαγές με τα τραπεζικά καταστήματα

Τράπεζες: Τι αλλάζει από σήμερα στις συναλλαγές με τα τραπεζικά καταστήματα
Τράπεζες: Με νέα μέτρα προστασίας θα πραγματοποιούνται από σήμερα οι συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα για όλους όσους θέλουν να επισκεφθούν με φυσική παρουσία τις τράπεζες.

Με νέα μέτρα προστασίας θα πραγματοποιούνται από σήμερα οι συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα για όλους όσους θέλουν να επισκεφθούν με φυσική παρουσία τις τράπεζες.

Ήδη η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως από σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου θα ισχύουν αλλαγές για τις τράπεζες.

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να πραγματοποιήσουν με φυσική παρουσία τις συναλλαγές

  • Να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών)
  •  Εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19.
  • Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).
  • Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.
  • Σημειώνεται ότι μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα ανωτέρω θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.
  •  Τέλος, υπενθυμίζεται στους συναλλασσόμενους ότι η καταπολέμηση της πανδημίας προϋποθέτει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας από όλους μας. Ενδείκνυται ως εκ τούτου η χρήση των εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης (ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένα σε εξωτερικούς χώρους), και των ευρύτατων δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής τραπεζικής».

Αξίζει να αναφερθεί πως εδώ και λίγες ημέρες έχουν τεθεί σε ισχύ νέα μέτρα για την καταπολέμηση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού από την ελληνική κυβέρνηση και αφορά τους ανεμβολίαστους.

Ποια τα νέα μέτρα

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους. Παράλληλα, θα υπάρχουν υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων και φαρμακεία.. Ακόμη, αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για καταστήματα στην εστίαση που δεν τηρούν τα αυστηρά μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments