Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Παραμένει η σύσταση για εμβολιασμό με τρίτη δόση στους έξι μήνες

Θεμιστοκλέους: Παραμένει η σύσταση για εμβολιασμό με τρίτη δόση στους έξι μήνες
Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι παραμένει η σύσταση της τρίτης δόσης μετά τους έξι μήνες.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η σύσταση για την αναμνηστική δόση παραμένει στους έξι μήνες. Παρόλα αυτά η Επιτροπή των Εμβολιασμών ανέφερε ότι θα ανοίγει λίγες μέρες πριν κλείσει το εξάμηνο η πλατφόρμα για την τρίτη δόση.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι «Η αλλαγή που έχουμε κάνει, σύμφωνα με τη γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών», διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, «είναι ότι θα ανοίγουμε την πλατφόρμα 15 ημέρες νωρίτερα, έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να προγραμματίζει το ραντεβού του». «Με βάση τα επιστημονικά δεδομένα», επανέλαβε, «η τρίτη δόση είναι στο εξάμηνο. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, κάποια στιγμή, αυτό να αλλάξει. Θεμιστοκλέους

«Ανεβάζουν» ρυθμούς τα ραντεβού

«Η τρίτη δόση είναι αναμνηστική δόση. Είναι δόση που έχουμε και σε άλλα εμβόλια, γιατί η προστασία που μας δίνουν τα εμβόλια φθίνει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν σημαίνει ότι μειώνεται, ούτε ότι κάποιος στους έξι μήνες είναι τελείως ανεμβολίαστος», τόνισε. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας ανέφερε πως η τρίτη δόση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, που δεν έχουν τόσο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

«Είχαμε πάρα πολλά ραντεβού την τελευταία εβδομάδα και σήμερα συνεχίζεται η καλή πορείας συμμετοχής στα ραντεβού και τους εμβολιασμούς», υπογράμμισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. «Έχουμε πάνω από 22.000 ραντεβού σήμερα», όπως είπε, σημειώνοντας πως αυτοί είναι καλοί αριθμοί και αποτελούν μια σημαντική συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως ακόμα και αν κάποιοι πολίτες δεν θέλουν να εμβολιαστούν, τουλάχιστον – πριν πάρουν την τελική απόφαση – να συμβουλευτούν έναν ειδικό. «Το πολυπόθητο τείχος ανοσίας θα φανεί κυρίως από τη μειωμένη πίεση στο σύστημα υγείας», διευκρίνισε καταληκτικά ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Αυξήθηκαν τα ραντεβού

Σημειώνεται πως η σχετική πλατφόρμα έχει ανοίξει από την περασμένη εβδομάδα για όλους τους ενήλικες, δηλαδή για εκείνους που είναι άνω των 18 ετών και έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση ή δύο μήνες από τη χορήγηση του μονοδοσικού Johnson & Johnson.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται μεγάλη αύξηση των ραντεβού συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα, όπου γίνονταν ελάχιστοι εμβολιασμοί. Επισημαίνεται πως όσοι θέλουν να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου τους, μπορούν να το κάνουν μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Στη συνέχεια, oι πολίτες συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNet και αφού συνδεθούν επιτυχώς, επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά. Κατόπιν, οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις και, στη συνέχεια, προγραμματίζουν το επαναληπτικό ραντεβού (επιλέγουν το εμβολιαστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού). Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, οι πολίτες αποθηκεύουν/εκτυπώνουν τα στοιχεία του ραντεβού και του QR code.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments