Διεθνή

Μπάιντεν: 64% των πολιτών λέει «όχι» σε δεύτερη υποψηφιότητα

Μπάιντεν: 64% των πολιτών λέει «όχι» σε δεύτερη υποψηφιότητα
Μπάιντεν: Νέα δημοσκόπηση κόλαφος για τον Αμερικανό πρόεδρο. Περίπου δύο τρίτα των ψηφοφόρων δεν επιθυμούν τη συμμετοχή του στις επόμενες εκλογές.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των Αμερικανών δεν θέλει να είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στην προεδρία ο Τζο Μπάιντεν, όπως προκύπτει από μια νέα δημοσκόπηση.

Σχεδόν τα δύο τρίτα ή αλλιώς το 64% από τους ερωτηθέντες, περιλαμβανομένου ενός 28% Δημοκρατικών, απάντησε ότι δεν επιθυμεί ο Μπάιντεν να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των USA TODAY και του πανεπιστημίου του Σάφολκ. ΗΠΑ

Εξάλλου, το 58% απάντησε ότι δεν θα ήθελε να είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές του 2024 ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το 37,5% απάντησε ότι εγκρίνει το έργο που έχει κάνει ως πρόεδρος ο Μπάιντεν, το 59% δεν εγκρίνει και το 46%-περιλαμβανομένου ενός 16% από ερωτηθέντες που τον ψήφισαν, απάντησε ότι ο Μπάιντεν τα έχει πάει χειρότερα από ό,τι περίμεναν.

Μόνο το 27,8% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση αυτή, που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα από την Τετάρτη ως και την Παρασκευή, απάντησε ότι εγκρίνει το έργο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.

Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα ψήφιζαν τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για το Κογκρέσο αντί του Δημοκρατικού αντιπάλου του σε ποσοστό 46% έναντι 38%, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.

Μόλις το 20% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα του κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενώ τα δύο τρία ή το 66% εκτιμά το αντίθετο. Μπάιντεν

Μπάιντεν – ΗΠΑ: Υπερβολικά πράγματα

Σύμφωνα με άλλη πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup, 52% των Αμερικανών θεωρούν πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να κάνει υπερβολικά πολλά πράγματα» – ενώ πέρυσι, στην κορύφωση της πανδημίας, ένα αντίστοιχο ποσοστό καλούσε την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα. Ίσως λοιπόν να φταίει αυτή η ιστορική προδιάθεση των Αμερικανών, με εξαίρεση τις περιόδους κρίσεων, προς μια πιο περιορισμένη κυβέρνηση.

Ίσως πάλι να φταίει και αυτό που επισημαίνει ο Εντουαρντ Λιους στους «Financial Times», το γεγονός ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να πει κανείς υπέρ τίνος, αντί για κατά τίνος, είναι οι Δημοκρατικοί: το κόμμα στεγάζει πολλές τάσεις, που κυμαίνονται χονδρικά από τους παραδοσιακούς Χριστιανοδημοκράτες της Ιταλίας μέχρι την κορμπινική πτέρυγα των βρετανών Εργατικών, και είναι τόσο μικρές οι πλειοψηφίες του και στη Βουλή και στη Γερουσία ώστε κάθε πτέρυγα έχει πρακτικά βέτο επί του περιεχομένου των νομοσχεδίων που προωθεί ο Μπάιντεν υπό το γενικό σύνθημα «χτίζοντας καλύτερα το μέλλον», κι ας είναι περισσότεροι οι προοδευτικοί από τους μετριοπαθείς, και ο Μπάιντεν, αντί να θέσει τις κόκκινες γραμμές του, μετακινείται διαρκώς μαζί με την άμμο των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments