Άποψη

Το Μέγαρο Μαξίμου να στείλει ένα καλάθι στην Ολλανδή δημοσιογράφο

Το Μέγαρο Μαξίμου να στείλει ένα καλάθι στην Ολλανδή δημοσιογράφο
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης στο blog του στο pagenews.gr αναφέρεται στο πρόσφατο επεισόδιο με την Ολλανδή δημοσιογράφο και την ανοίκεια επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό.

Το πρόσφατο επεισόδιο με την Ολλανδή δημοσιογράφο και την ανοίκεια επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο.

Μπορεί το ύφος να ήταν αγενές με στοιχεία νευρωτικής ιδεοληψίας, αλλά ακριβώς αυτό, μαζί με την γραφική αισθητική  τής εν λόγω κυρίας, είναι ενδεικτικά του  είδους των χρήσιμων αφελών που ενδημούν στον «φιλομεταναστευτικό» χώρο.

Διότι εκεί υπάρχουν κυρίως τρεις κατηγορίες.

Α) Οι δουλέμποροι οι οποίοι τζιράρουν εκατοντάδες εκατομμύρια και προπαγανδίζουν το σύγχρονο δουλεμπόριο ως «ανθρωπιστική δράση»,. Αυτοί στρατολογούν με το αζημίωτο πρόσωπα σε θέσεις – κλειδιά, πολιτικές, με δημόσια παρέμβαση ή άλλες που επηρεάζουν αποφάσεις και την κοινή γνώμη, τα οποία  λειτουργούν ως λόμπι.

Β) Οι πράκτορες οι οποίοι υλοποιούν, υπερασπίζονται και προωθούν επικοινωνιακά τις υβριδικές επιχειρήσεις με εργαλειοποίηση των μεταναστών, όπως αυτές που διεξάγει η Τουρκία κατά της Ελλάδας και εσχάτως η Λευκορωσία κατά της Πολωνίας.

Γ) Οι χρήσιμοι ηλίθιοι οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τίποτα από τα παραπάνω και αποτελούν χώρο δωρεάν στρατολόγησης από τις δύο παραπάνω κατηγορίες οι οποίες συνεργάζονται μεταξύ τους με αμοιβαία οφέλη.

Οπότε είναι μάλλον κατανοητό σε ποια κατηγορία ανήκει η Ολλανδή δημοσιογράφος η οποία σημειωτέον είχε συλληφθεί προ καιρού στην Ύδρα, επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της 23χρονο Αφγανό, του οποίου το αίτημα για άσυλο είχε απορριφθεί.

Ας επιστρέψουμε στο επεισόδιο. Μπορεί η Ολλανδή να είχε στο μυαλό της να φέρει σε δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό που κατάφερε ήταν να του δώσει μία τεράστια πάσα ώστε να ξεκαθαρίσει τη θέση της χώρας που τυγχάνει να συμπίπτει με την κοινή λογική:  Ότι τα σύνορα φυλάσσονται και ότι η Ελλάδα σώζει ζωές τις οποίες θέτει συνειδητά σε κίνδυνο η Τουρκία στέλνοντας κατά εκατοντάδες τους μετανάστες προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία σκαφών της τουρκική ακτοφυλακής. Δηλαδή κανονικό, επίσημο, κρατικό trafficking.

Δόθηκε η ευκαιρία να ειπωθεί δημοσίως στο ανώτατο επίπεδο, αυτό του πρωθυπουργού, ότι οι εκ του πονηρού καταγγελίες για επαναπροωθήσεις   (pushbacks) δεν αποτελούν πλέον εργαλείο πίεσης για να μένουν τα σύνορα αφύλαχτα και να δέχεται η Ελλάδα τις εργαλειοποιημένες ορδές που στέλνει ο Ερντογάν.

Η χθεσινή τοποθέτηση συνιστά καμπή για την επίσημη στάση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό, διότι ο  κ. Μητσοτάκης, εμμέσως πλην σαφέστατα κα δημοσίως, έστειλε μήνυμα με αποδέκτη όχι μόνο την Τουρκία αλλά κυρίως διάφορους περίεργους κύκλους στις Βρυξέλλες, ότι ακόμα και αν γίνονται επαναπροωθήσεις εμπίπτουν στο αναφαίρετο δικαίωμα της χώρα να φυλάσσει τα σύνορά της.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι για πρώτη φορά λέγονται τα πράγματα με τον τρόπο που πρέπει να ειπωθούν, χωρίς οι καλοθελητές των Βρυξελών, όπως η γνωστή Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον, με την παράδοξη εμμονή της με την Ελλάδα, να μπορούν να ισχυριστούν τίποτα επιλήψιμο.

«Σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα ενώ ταυτόχρονα, ναι, δεν επιτρέπουμε στα σκάφη που έρχονται από την Τουρκία να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα, όπως είναι δικαίωμά μας βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών, και περιμένουμε από την Ακτοφυλακή της Τουρκίας να έρθει για να παραλάβει τους ανθρώπους αυτούς και να τους επιστρέψει στην Τουρκία»(…)Αντί λοιπόν να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα, θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε αυτούς που εργαλειοποιούν τη μετανάστευση εδώ και καιρό συστηματικά, ωθώντας απελπισμένους ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα -γιατί θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που είναι σε τουρκικό έδαφος δεν διατρέχουν κίνδυνο, η ζωή τους δεν είναι σε κίνδυνο- θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε άλλους και όχι σε εμάς.»

Συμπέρασμα. Τα σύνορα φυλάσσονται, ζωές σώζονται, τα pushbacks γίνονται όπου πρέπει να γίνουν διότι θα είναι παράνοια να γινόμαστε οι ίδιοι συνεργοί στο σχέδιο αποσταθεροποίησής μας, μαζί με τα δικά μας σύνορα φυλάσσουμε και της Ευρώπης, αντί να εγκαλείτε εμάς ζητήστε εξηγήσεις από την Τουρκία.

Είναι και ένα πολύ καθαρό μήνυμα προς το Λιμενικό και γενικά προς τις δυνάμεις που φυλούν τα σύνορα να εκτελούν την αποστολή τους δίχως φόβο, διότι υπάρχει πολιτική κάλυψη απέναντι στις μεθοδεύσεις του δουλεμπορικού κυκλώματος το οποίο εμφανίζεται με ανθρωπιστικό προσωπείο και καθαρίζει «μεροκάματο» χιλιάδων ευρώ, κάνοντας παράλληλα και service στην Τουρκία.

Το ότι με την απάντηση Μητσοτάκη συμφώνησε και ο Ολλανδός πρωθυπουργός, είναι μία επιβεβαίωση ότι  αυτονόητο επιτέλους  αρχίζει να γίνεται αντιληπτό στην Ευρώπη.

Κατόπιν τούτου, δεν θα είναι άσχημη ιδέα να στείλει το Μέγαρο Μαξίμου  ένα καλάθι στην Ολλανδή δημοσιογράφο που τόσο πολύ διευκόλυνε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ακόμα και αν δεν πιάσει το υπονοούμενο, μπορεί να το απολαύσει με τον Αφγανό φίλο της, αν δεν έχει απελαθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments