Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Διευκρινήσεις για τον συνδυασμό των εμβολίων κοροναϊού και γρίπης

Μαγιορκίνης: Διευκρινήσεις για τον συνδυασμό των εμβολίων κοροναϊού και γρίπης
Μαγιορκίνης: Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας σε ανάρτηση του διευκρινίζει όσα λέγονται για τα εμβόλια γρίπης και κορωνοϊού.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης εξηγεί με ανάρτηση στο Facebook τις διαφορές μεταξύ των εμβολίων κορωνοϊού και γρίπης. Την ίδια ώρα,  από τα συνολικά 7.105 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 1.704  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.179 νέες λοιμώξεις.  

Πιο συγκεκριμένα, είχε γράψει στην ανάρτηση που έκανε την Τρίτη ότι τα εμβόλια είτε μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα είτε αν γίνει πρώτα το εμβόλιο της γρίπης να μεσολαβήσουν 20 ημέρες προτού γίνει οποιαδήποτε δόση εμβολίου mRNA για την COVID-19.

Τι αναφέρει στην ανάρτηση

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, με σημερινή του ανάρτηση, σημειώνει πως: «Η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό οποιασδήποτε δόσης COVID-19 υπερτερεί της οποιασδήποτε πιθανής μικρής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένας προγραμματισμός με βάση το προφίλ των ιντερφερονών».

«Σχετικά με το χρονικό διάστημα μεταξύ εμβολίου της γρίπης και COVID-19 επειδή έχει δημιουργηθεί μία παρανόηση. Πρόκειται για απλή σύσταση εάν και εφόσον υπάρχει ευκολία στον προγραμματισμό και όχι για ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΗ.

“Τα εμβόλια συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους”

Το χρονικό αυτό διάστημα δεν αποτελεί ΑΝΤΕΝΔEIΞΗ, δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το προγραμματισμένο εμβόλιο COVID-19 εξαιτίας προηγούμενου εμβολίου γρίπης ή το αντίθετο ή αν δεν ταιριάζει στον προγραμματισμό σας να καθυστερήσετε την οποιαδήποτε δόση του COVID-19. Σε αυτό είναι ξεκάθαρες όλες οι οδηγίες που έχει βγάλει η επιτροπή εμβολιασμών και δεν υπάρχει καμία αντίθεση σε αυτό. Τα εμβόλια συνδυάζονται σε οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεταξύ τους.

Η ανάγκη για άμεσο εμβολιασμό οποιασδήποτε δόσης COVID-19 υπερτερεί της οποιασδήποτε πιθανής μικρής βελτίωσης στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει ένας προγραμματισμός με βάση το προφίλ των ιντερφερονών. Μα απλά λόγια σπεύδουμε να κάνουμε το εμβόλιο της COVID-19».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments