Ελλάδα

Πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής

Πέθανε ο Χρήστος Κυριαζής
Χρήστος Κυριαζής: Πέθανε τα ξημερώματα στο σπίτι του ο γνωστός τραγουδιστής, έπειτα από πολύμηνη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής. Σύμφωνα με πληροφορίες έδινε την δική του μάχη με τον καρκίνο. Ο Χρήστος Κυριαζής πέθανε στο σπίτι του με την σύζυγό του Σοφία στο πλευρό τους.

Ο Χρήστος Κυριαζής  γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη. Η μεγάλη αγάπη του για τη μουσική δεν κρυβόταν. Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων.
Χρήστος Κυριαζής

Σε ηλικία 12 ετών άρχισε να τραγουδάει

Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες και να τραγουδάει. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς το λαϊκό ρεπερτόριο..

Ο δίσκος «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα και φέρνοντας την μεγάλη επιτυχία.
Οι τελευταίοι δίσκοι του: «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), “Χαμένος Νικητής” (1995), «Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997). Τα γνωστότερα τραγούδια αυτών των δίσκων: «Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι», «Ημεροβίγλι», κ.λπ.
Χρήστος Κυριαζής

Τραγούδια του Χρήστου έχουν ερμηνεύσει:

Μαρία Δειχτα – “Επιμένω” Θέλξη – “Χωρίς εσένα μάτια μου” Ανδρεάδης Θέμης – “Ο γάμος” Παπακωνσταντίνου Βασίλης – “Βράδυ Σαββάτου” Γιάννης Κούτρας – “Κι αν η τύχη μου” Βασίλης Λεκας – “Κυριακή απόγευμα” 2002GR – “Αύριο” X-attack – “Αύριο” Χρήστος Εμμανουήλ – “Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια…” Δημήτρης Ψαριανός – “Και σε θυμάμαι” Χαράλαμπος Γαργαρουνάκης – “Στον τόπο που γεννήθηκα” Γιώργος Μαργαρίτης – “Το μπρικάκι” Χρήστος Πάζης – “Εχω κλάψει” Γιώργος Γιασεμής – “Επιμένω” Σταύρος Λογαρίδης – “Τα ξανθά σου τα μαλλιά” Λίνα Τουρκογιώργη – “Τίποτα”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments