Αθλητισμός

Ελλάδα – Ισπανία 0-1: Ήττα αποκλεισμός για την Εθνική

Ελλάδα – Ισπανία 0-1: Ήττα αποκλεισμός για την Εθνική
Ελλάδα - Ισπανία 0-1: Η Εθνική δεν κατάφερε να νικήσει τους Ισπανούς σε ένα παιχνίδι που είχαν την απόλυτη κυριαρχία και στο γήπεδο και στις φάσεις.
Ελλάδα και Ισπανία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την 9η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η Εθνική δεν κατάφερε να νικήσει την Ισπανία με αποτέλεσμα να αποχαιρετά την πρόκριση στην επόμενη φάση του μουντιάλ.

Πιο συγκεκριμένα, η μπάλα ήταν μονίμως στα πόδια των παικτών του Λουίς Ενρίκε που την κυκλοφορούν με μαεστρία και κουράζουν τους Έλληνες παίκτες που είναι αναγκασμένοι σε διαρκές κυνηγητό. Οι Ισπανοί δε κατάφεραν μέχρι το τέλος να συγκρατήσουν το σκορ.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Φάσεις και γκολ

Μετά τα πρώτα τρία λεπτά η Ισπανία έχει πάρει την μπάλα. Θέλει να επιβάλλει ένα αργό τέμπο με το passing game να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της. Η Εθνική προσπαθεί να κλείσει τους χώρους και να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος. Η Ισπανία στο πρώτο 17λεπτο έχει το 70% της κατοχής. Η Ελλάδα περιμένει και είναι οργανωμένη στα μετόπισθεν.

Στο 24′ ο Μασούρας βρήκε δίχτυα όταν βρέθηκε τετ α τετ έπειτα από κάθετη πάσα, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος καθαρά και το γκολ ακυρώθηκε. Επίσης ο Ινίγκο Μαρτίνεθ έπεσε στην περιοχή, έπειτα από μαρκάρισμα του Γιαννούλη με τον Μαρτσίνιακ να δίνει πέναλτι. Το πέναλτι επικύρωσε το VAR. Νωρίτερα ο Ντε Τομάς έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή με τον Τζαβέλλα να διώχνει με προβολή σε κόρνερ.

Το στραβοπάτημα έγινε στο 26′ όταν ο Σαράμπια έστειλε την μπάλα στα αριστερά, ο Βλαχοδήμος έπεσε από την άλλη πλευρά και 1-0 η Ισπανία. Μετά από το γκολ, συνεχίζει να κυριαρχεί η Ισπανία και μετά το 1-0. Κρατάει την μπάλα και κυκλοφορεί έχοντας το 74% της κατοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο

Με αλλαγές ξεκινάει η Ελλάδα, με τον Φαν Σιπ να θέλει να αλλάξει πράγματα. Ο Τζόλης περνάει στη θέση του Μασούρα, ενώ ο Δουβίκας αντικαθιστά τον Παυλίδη. Στο 56′ δύο αλλαγές για την Ισπανία. Ο σκόρερ Σαράμπια δίνει τη θέση του στον Όλμο, ενώ ο Ντε Τομάς που είχε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος αποχωρεί για να περάσει ο Ροντρίγκο.
Ο Φαν Σιπ ελπίζει ότι η είσοδος των Τζόλη και Δουβίκα θα δώσει ταχύτητα και φρεσκάδα στην Εθνική που καλείται να φέρει τούμπα ένα παιχνίδι, στο οποίο ο αντίπαλος έχει τον έλεγχο και είναι ανώτερος. Προς το παρόν, το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είναι “σβηστό”, με τους Ισπανούς να μη θέλουν να ρισκάρουν ιδιαίτερα, μιας και η νίκη τούς φέρνει μόνους πρώτους.

Οι συνθέσεις

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Τζαβέλλας, Γούτας, Γιαννούλης, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Μάνταλος, Μασούρας, Παυλίδης.

Ισπανία: Σιμόν, Καρβαχάλ, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Λαπόρτ, Γκαγιά, Γκάβι, Ρόδρι, Κόκε, Ντε Τομάς, Μοράτα, Σαράμπια

https://www.youtube.com/watch?v=y0Y_npaOj-Y

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments