Ελλάδα

Σέρρες: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τους αρνητές – γονείς

Σέρρες: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τους αρνητές – γονείς
Σέρρες: Κατεπείγουσα κοινωνική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τους γονείς που δεν στέλνουν σχολείο τα παιδιά τους επειδή θεωρούν τα μέτρα αντισυνταγματικά.

Στις Σέρρες κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τους για τους αρνητές – γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων τέκνων τους είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών, που αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά για να πάνε στο μάθημα. Σέρρες

Το παραπάνω μέτρο μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς. Στις Σέρρες οι ίδιοι γονείς δηλώνουν στη τοπική κοινωνία πως είναι αντισυνταγματικά τα μέτρα και παραβιάζουν την ελευθερία των παιδιών.

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία

Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι θα γίνει στο μέλλον με την εκπαίδευση των παιδιών.

Η εισαγγελική Αρχή μπορεί να αποφασίσει κάθε πρόσφορο κατά την κρίση της μέτρο, σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιες εισαγγελικές πηγές, και προσθέτουν ότι δεν αποκλείεται να ερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εις βάρος των γονιών.

Σέρρες

Θύματα της πανδημίας

Η υπόθεση είδε το προηγούμενο 24ωρο το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Σερρών. Όπως έγινε γνωστό, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά, που φοιτούν σε διάφορες βαθμίδες εκπαίδευσης, δεν προσέρχονται στα μαθήματά τους από την αρχή του σχολικού έτους, καθώς οι γονείς τους διαφωνούν με τα μέτρα στα σχολεία. Άγνωστη παραμένει η τύχη των τεσσάρων παιδιών που δυστυχώς είναι τα θύματα της πανδημίας. Παρότι η Βόρεια Ελλάδα βουλιάζει από κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments