Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Συνολικά 586.000 εμβολιασμοί το τελευταίο 10ημερο

Θεμιστοκλέους: Συνολικά 586.000 εμβολιασμοί το τελευταίο 10ημερο
Θεμιστοκλέους: Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τόνισε ότι δεν έχει τεθεί σε ισχύ από καμία ευρωπαϊκή χώρα εκτός από την Ιταλία.

Για 586.000 εμβολιασμούς συνολικά το τελευταίο 10ημερο έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Το τελευταίο δεκαήμερο κλείστηκαν 221.000 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου και 365.000 για την αναμνηστική δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι τα περισσότερα ραντεβού κλείστηκαν από ηλικίες έως και 50 ετών, ωστόσο μικρότερη ζήτηση καταγράφεται στους 60 και άνω, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τόνισε ότι δεν έχει τεθεί σε ισχύ από καμία ευρωπαϊκή χώρα εκτός από την Ιταλία, όπου όμως στο τέλος της ημέρας θα αποτιμηθεί και το κόστος.

Ο κ. Θεμιστοκλέους  απέρριψε τους ισχυρισμούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ανέφερε ότι οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες, καθώς υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφάλειες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης για την ισχύ των πιστοποιητικών εξήγησε ότι η συζήτηση επί του θέματος έχει ανοίξει, ωστόσο η Ελλάδα επιθυμεί να ληφθεί μία απόφαση σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments