Lifestyle

Διονύσης Τσακνής: Ο Λαυρέντης είναι πάντα παρών, το alter ego μου

Διονύσης Τσακνής: Ο Λαυρέντης είναι πάντα παρών, το alter ego μου
Διονύσης Τσακνής: Μίλησε στον Νίκο Πορτοκάλογλου στο «Μουσικό Κουτί» για τη σχέση ζωής που είχε με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο Διονύσης Τσακνής καλεσμένος στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ μίλησε στον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη για τον επί πολλά χρόνια μουσικό του παρτενέρ Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ενώ θυμήθηκε ιστορίες από την πορεία των 40 ετών στο τραγούδι. Μαζί τους και η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Ένα μεγάλο διάστημα της καριέρας του συνδέθηκε με τον αείμνηστο Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθώς συνεργάστηκαν δισκογραφικά ενώ έδωσαν δεκάδες συναυλίες μαζί.

«Η σχέση με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καθόρισε τη ζωή μου -όχι μόνο μουσικά, από όλες στις πλευρές. Δεν ήταν μια τυχαία συνεργασία. Ήταν δώδεκα χρόνια συναπτά. Και άλλα δύο αργότερα» είπε ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος θυμήθηκε την εποχή που υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι πίστευα ότι το Τσακνής – Μαχαιρίτσας ήταν ονοματεπώνυμο και αναφέρονταν σε ένα πρόσωπο.

«Ήταν ένα ντουέτο. Μάλιστα λέγαμε την τελευταία χρονιά ότι καιρός είναι κάποια στιγμή να κάνουμε ξανά κάτι μεγάλο μαζί. Μας πρόλαβε ο μπαγάσας στη στροφή» σχολίασε.

Και περιέγραψε τη σχέση τους. «Ο Λαυρέντης για μένα ήταν το alter ego μου. Νομίζω κι εγώ εκεινού. Είμασταν διαφορετικοί αλλά ταυτοχρόνως είμασταν και ίδιοι. Ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Ήταν παροιμιώδεις οι καυγάς μας αλλά ήταν ωραίοι καυγάδες.

»Τον θυμάμαι με φοβερή τρυφερότητα. Θέλω να θυμάμαι τις στιγμές και να γελάω. Ο Λαυρέντης είναι πάντα παρών. Δεν λείπει ποτέ από τις συναυλίες μου. Τι άλλο να πω για τον Λαυρέντη; Ο μπαγάσας μας την έκανε».

Παράλληλα αποκάλυψε και την ιστορία πίσω από το τραγούδι του 1989 «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον». Περιέγραψε το πως δημιουργήθηκε το ερέθισμα που τον οδήγησε στην σύνθεση αυτής της επιτυχίας.

Ο ίδιος θυμήθηκε με χιουμοριστική διάθεση πως ο πατέρας του, του έδειχνε να κρατά την κιθάρα του από τα δεξιά, και ενώ ο ίδιος προσαρμόστηκε σ’ αυτό «γίνεται το Γούντστοκ και βλέπω τον Χέντριξ να παίζει αριστερά, και μου έρχεται να σπάσω και τα δυο μου χέρια». Παράλληλα αποκάλυψε και την ιστορία πίσω από το τραγούδι του 1989 «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον». Περιέγραψε το πως δημιουργήθηκε το ερέθισμα που τον οδήγησε στην σύνθεση αυτής της επιτυχίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments