Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Να είμαστε όλοι μέτοχοι στο Facebook

Γιώργος Παπανδρέου: Να είμαστε όλοι μέτοχοι στο Facebook
Γιώργος Παπανδρέου: O υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στο Facebook και για την κάνναβη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του, μίλησε για τις εξελίξεις στο Facebook, αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των δεδομένων, ενώ επανέφερε την πρότασή του για την κάνναβη. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως μία από τις πρώτες του ομιλίες ως υποψήφιος πρόεδρος έγινε στην Αχαϊα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ, μίλησε στο ραδιόφωνο του Αlpha, και κατόπιν τούτου έκανε σχετικές αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Twitter για τα δύο αυτά ζητήματα. Εκλογές ΚΙΝΑΛ

Δείτε τις αναρτήσεις

«Εμείς θέλουμε το μοντέλο αυτοδιαχείρισης των δεδομένων. Γιατί να μην είμαστε όλοι μέτοχοι στο Facebook; Εφόσον εγώ δίνω τα δεδομένα μου, γιατί να μην έχω ένα κομμάτι κέρδους από την επεξεργασία τους; Γιατί να μην κάνει η Ευρώπη μία πλατφόρμα των πολιτών;», σημειώνει ο κ. Παπανδρέου.

Για την αποποινικοποίηση της κάνναβης έγραψε: «Η ψυχαγωγική κάνναβη πρέπει να αποποινικοποιηθεί. Η χώρα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα από την παραγωγή και την πώληση, αλλά με έλεγχο».

“Μια μεγάλη μετάβαση, στην πράσινη ανάπτυξη”

«Συμπάσχουμε με τις αγωνίες του λαού, που βίωσε και βιώνει απανωτές κρίσεις» είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και συνέχισε: «Μας δίδαξαν πολλά, αυτές οι κρίσεις. Και ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε νέες μεγάλες και δύσκολες προκλήσεις. Μια μεγάλη μετάβαση, στην πράσινη ανάπτυξη. Αυτή η μεγάλη αλλαγή, δεν μπορεί να γίνει με αντιλήψεις και πρακτικές παρελθόντος, δεν μπορεί να γίνει με ένα κράτος πελατειακό που στηρίζει κατεστημένα και ρίχνει τα βάρη στον λαό».

«Η ευθύνη μας είναι μεγάλη» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και επισήμανε: «Οι αρχές και οι παραδόσεις μας, επιβάλλουν, να εγγυηθούμε μια μετάβαση που χτυπά τα διαχρονικά προβλήματα, προβλήματα που γνωρίζει ο ελληνικός λαός και ταυτόχρονα να εγγυηθούμε μια μετάβαση που θα δίνει τη σιγουριά στην Ελληνίδα και στον Έλληνα, θα αντιμετωπίζει τις τεράστιες ανισότητες, θα εμπεδώνει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα δίνει σε όλους τη δυνατότητα δημοκρατικής συμμετοχής και μαζί, θα διαμορφώνει το νέο όραμα για τον ελληνισμό».

“Η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια διέξοδο”

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια διέξοδο», προσθέτοντας ότι «θα ξανακάνουμε την παράταξή μας δυνατή και κυρίαρχη, διότι το μπορούμε».

Νωρίτερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνάντηση με πολίτες, στελέχη και μέλη του Κινήματος Αλλαγής στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με δημάρχους της Αχαΐας και προέδρους Επιμελητηρίων. Στις 19:00 το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στον Πύργο της Ηλείας.

svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments