Τεχνολογία

Instagram: Έρχεται το νέο χαρακτηριστικό “Κάνε ένα διάλειμμα”

Instagram: Έρχεται το νέο χαρακτηριστικό “Κάνε ένα διάλειμμα”
Instagram: Η πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων δίνει την δυνατότητα στους χρήστες που μένουν πολύ στην εφαρμογή να κάνουν διάλειμμα.

Μετά το πολύωρο black out που είχε γίνει τον Οκτώβριο, το Instagram φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό για τους χρήστες. Πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρχουν χρεώσεις για τους influencer που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει αρχίσει να δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Take a Break” προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να περιορίσουν τον εθισμό τους στην εφαρμογή και να τους ενθαρρύνει να κάνουν ένα διάλειμμα μετά από συγκεκριμένο χρόνο ενασχόλησης με αυτή.

Πως θα λειτουργεί

Πρόκειται για μία δυνατότητα, η οποία, αφού ενεργοποιηθεί, θα σας επιτρέψει να ορίσετε υπενθυμίσεις εντός εφαρμογής για να κάνετε ένα διάλειμμα από το Instagram αφού το χρησιμοποιήσετε συνεχώς για 10, 20 ή 30 λεπτά.

Σύμφωνα με τον Mosseri, η λειτουργία “Take a Break” αναπτύχθηκε ως “μέρος της ευρύτερης προσπάθειας να προσπαθήσουμε να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο στην εμπειρία τους από το Instagram”, ενώ προανήγγειλε ότι θα δούμε “περισσότερες ιδέες σαν αυτή να έρχονται στο μέλλον πολύ.”

Το Instagram συνεργάστηκε με ειδικούς προκειμένου να δημιουργηθεί η δυνατότητα “Take a Break”, η οποία θα αρχίσει να διατίθεται σε ένα μικρό ποσοστό χρηστών τις επόμενες ημέρες. Η εταιρεία σχεδιάζει να το κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο και εφόσον οι δοκιμές κυλήσουν ομαλά, το “Take a Break” θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες σε έναν ή δύο μήνες.

Λίγα λόγια για το Instagram

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000.

Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Το 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments