Τεχνολογία

Πλαστικές συσκευασίες από φύκια: «Ασφαλείς, κομποστοποιήσιμες, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα»

Πλαστικές συσκευασίες από φύκια: «Ασφαλείς, κομποστοποιήσιμες, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα»
Πλαστικές συσκευασίες από φύκια: Όπως αναφέρει η εταιρεία Sway, τα συστατικά του «αποτελούν το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη των συσκευασιών

Μια startup με έδρα το Bay Area στο Σαν Φρανσίσκο δημιούργησε πλαστικές συσκευασίες από φύκια κάτι πολύ φρέσκο και νέο στην αγορά. Κόντρα στο συμβατικό πλαστικό η δημιουργία του οποίου βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα, το νέο αυτό υλικό είναι φτιαγμένο από φύκια.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα συστατικά του «αποτελούν το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη των συσκευασιών, δίνοντας λύση για την αντικατάσταση των επιβλαβών για το περιβάλλον πλαστικών με βάση το πετρέλαιο. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει συνήθεια σε όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

View this post on Instagram

A post shared by Sway (@swaythefuture)

Οι πλαστικές συσκευασίες από φύκια θα γίνουν σε συνεργασία με κοινότητες σε όλο τον κόσμο που πλήττονται σοβαρότερα από την υπεραλίευση και άλλες οικολογικές καταστροφές. Το θαλάσσιο φυτό συλλέγεται σε συνεργασία με κοινότητες σε όλο τον κόσμο που πλήττονται σοβαρότερα από την υπεραλίευση και άλλες οικολογικές καταστροφές.

«Η καλλιέργεια φυκιών δεν είναι ακριβή, δεν απαιτεί φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και χρειάζεται ελάχιστο εξοπλισμό» αναφέρει η Sway. «Πέρασα περίπου 10 χρόνια ως σχεδιάστρια σε πλαστικά εταιρειών οπότε έτσι μου ήρθε η ιδέα να σχεδιάσω Πλαστικές συσκευασίες από φύκια. Το να σχεδιάζω πλαστικές συσκευασίες ήταν εντελώς κόντρα στην ταυτότητά μου ως περιβαλλοντολόγου και φυσιογνώστριας» λέει η Τζούλια Μαρς, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Sway.

View this post on Instagram

A post shared by Sway (@swaythefuture)

Tο πλαστικό φυκιού είναι κομποστοποιήσιμο στο σπίτι και σχεδιασμένο με γνώμονα την ανακύκλωση και τη βιωσιμότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δε, σε σχεδόν όσα συνηθίζεται να χρησιμοποιείται το πλαστικό – αν και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως προτεραιότητα το τομέα της συσκευασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments