Οικονομία

Φυσικό αέριο: Έπεσαν οι τιμές στην Ευρώπη μετά τη διάψευση του Κρεμλίνου για τη Λευκορωσία

Φυσικό αέριο: Έπεσαν οι τιμές στην Ευρώπη μετά τη διάψευση του Κρεμλίνου για τη Λευκορωσία
Φυσικό αέριο: Μειώθηκαν σήμερα οι τιμές του φυσικού αερίου μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι δεν είχε διαβουλευθεί με τη Λευκορωσία πριν η δεύτερη απειλήσει να μειώσει τη ροή. Παράλληλα, η εταιρεία Gazprom ανέφερε ότι παραμένει αξιόπιστος εξαγωγέας αερίου.

Μειώθηκαν σήμερα οι τιμές του φυσικού αερίου μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι δεν είχε διαβουλευθεί με τη Λευκορωσία πριν η δεύτερη απειλήσει να μειώσει τη ροή. Παράλληλα, η εταιρεία Gazprom ανέφερε ότι παραμένει αξιόπιστος εξαγωγέας αερίου.

Τι είχε προηγηθεί

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας κ. Αλεξάντρ Λουκασένκο προειδοποίησε για ενδεχόμενα αντίποινα κατά των οποίων νέων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την αντιπαράθεση για τους μετανάστες στα σύνορα Λευκορωσίας-ΕΕ. Έτσι ανέφερε ότι θα σταματήσει η διαμετακόμιση φυσικού αερίου και προϊόντων μέσω της Λευκορωσίας.

Τι ανέφερε το Κρεμλίνο

Σχετικά με τις παραπάνω δηλώσεις και την ανησυχία ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε «Αυτή είναι δήλωση από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας» και συνέχισε «Θέλω να σας θυμίσω τη δήλωση του προέδρου Πούτιν ότι η Ρωσία ανέκαθεν τηρούσε τις συμβατικές υποχρεώσεις… η Λευκορωσία είναι σύμμαχός μας, αλλά είναι κυρίαρχο κράτος».

Η Gazprom έχει εγκρίνει το σχέδιο για την μεταφορά φυσικού αερίου 

Η Gazprom εκπληρώνει το σχέδιό της για μεταφορά του φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας κ.Αλεξέι Μίλλερ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

“Η Gazprom έχει εγκρίνει το σχέδιο για την μεταφορά φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και το σχέδιο προχωράει κανονικά. Χρησιμοποιούνται διάφορες διαδρομές μεταφοράς αερίου, μεταξύ αυτών και μέσω της Ουκρανίας”, σημείωσε ο Μίλλερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments