ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Βουλευτής ΝΔ
Κώστας Ζαχαριάδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Σπύρος Καρανικόλας
Εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέα Λοβέρδου

Κυρανάκης – Ζαχαριάδης – Καρανικόλας στο pagenews.gr: Σκληρή κόντρα για μολότοφ και επαναπροωθήσεις

Κυρανάκης - Ζαχαριάδης - Καρανικόλας στο pagenews.gr: Σχολίασαν τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως ο νέος Ποινικός Κώδικας, το περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου και τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και ο εκπρόσωπος τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας, μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, όπου σχολίασαν τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, όπως ο νέος Ποινικός Κώδικας, το περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου και τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Κυρανάκης – Ζαχαριάδης – Καρανικόλας στο pagenews.gr: Νέος Ποινικός Κώδικας

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε η τροπολογία που έφερε ο υπουργός Κώστας Τσιάρας στη Βουλή, δείχνει τη χαοτική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 2021 δεν μπορούμε ακόμη να συζητάμε για το αν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη αυστηρότητα η κατοχή εκρηκτικών καύσιμων υλών που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται στις πορείες για την κατασκευή μολότοφ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει όσους ρίχνουν μολότοφ», είπε .

 Ο Κώστας Ζαχαριάδης με τη σειρά τόνισε πως αποτελεί πρόκληση για την κοινή γνώμη η τροπολογία που επιτρέπει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να αποσπά ενεργούς δικαστικούς λειτουργούς. Όσον αφορά τις μολότοφ, είπε πως η χρήση τους είναι ειδεχθής για τον ίδιο τονίζοντας πως πρέπει να υπάρχουν αυστηρές ποινές για τη χρήση τους. Έκανε μάλιστα λόγο για ένα νομικό λαϊκισμό, από πλευρά της κυβέρνησης, ενώ είπε πως θα πρέπει να ισχύει ότι και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Απαντώντας, ο κος Κυρανάκης είπε πως η χρήση και η κατασκευή μολότοφ ήταν κακούργημα έγινε πλημμέλημα με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση πως θα μπορούσε να ψηφίσει υπέρ της εν λόγω τροπολογίας για να σταματήσουν πολλοί να αποκαλούν το ΣΥΡΙΖΑ «ακραίους», ενώ έφερε και το παράδειγμα της Μαρφίν. 

Ο κος Ζαχαριάδης έκανε λόγο για προσβολή νεκρών και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως, κυβέρνησε από τότε δύο φορές και δεν μπόρεσε να προχωρήσει την επίλυση της υπόθεσης. Μάλιστα, ο κος Ζαχαριάδης δήλωσε πως πάει να στηθεί ένα τέτοιο σκηνικό στη Δικαιοσύνη που δεν αρμόζει σε μια ευνομούμενη δυτική Δημοκρατία.

Με τη σειρά του ο κος Καρανικόλας, σχολιάζοντας τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου, δήλωσε πως ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει σε πολύ μεγάλη θέση τα ζητήματα ασφάλειας και δικαιοσύνης στη χώρα μας και απλώς εξέφρασε αυτό που πιστεύει ο ίδιος και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Διαφώνησε και με το «παρών» και με το «όχι» στον Ποινικό Κώδικα. Πρέπει να υπάρχει μόνο το «ναι» είπε, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίζουμε με επιείκεια δολοφόνους. «Είναι δυνατόν να μην δεχόμαστε τα ισόβια για τους φονιάδες;», είπε.

Κυρανάκης – Ζαχαριάδης – Καρανικόλας στο pagenews.gr: Το περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου

Σχολιάζοντας το γεγονός, ο κος Κυρανάκης δήλωσε πως η εν λόγω δημοσιογράφος, δεν έκανε μία ερώτηση αλλά μία τοποθέτηση, η οποία ήταν προσβλητική για τον ελληνικό λαό. Η χώρα μας, είπε, πως έχει φιλοξενήσει με πλεόνασμα ανθρωπισμού πάρα πολλούς ανθρώπους και παιδιά που το είχαν ανάγκη, έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα σύνορά της και τόνισε πως το δόγμα «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» έχει αλλάξει, ενώ έφερε και το παράδειγμα του φράχτη του Έβρου που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ Χαρακτήρισε μάλιστα αβάσιμα τα όσα πρόσαψε στη χώρα μας. «Η είσοδος στην Ελλάδα είναι παράνομη», κατέληξε.

Ο κος Ζαχαριάδης με τη σειρά του είπε πως στα δυτικά καθεστώτα, απαντάμε σε αυτά που ρωτάμε, χαρακτήρισε επιθετικό το ύφος της δημοσιογράφου και δήλωσε πως «δεν μου άρεσε ο χαρακτηρισμός ψεύτης», αλλά και πως ενοχλήθηκε με το γεγονός ότι την επόμενη μέρα ξεκίνησε να ερωτάται το «ποια είναι αυτή;», σχετικά με την Ολλανδή δημοσιογράφο. Πρόσθεσε ακόμη, πως ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δεν απάντησε στο ερώτημα. Όπως είπε για τον ίδιο ο ορισμός pushback αναφέρεται στην επαναπροώθηση λέμβων με τρόπο που δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια των μεταναστών και τόνισε πως η Ελλάδα, δεν πρέπει να κάνει pushbacks, ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως δεν υιοθετεί ότι η χώρα μας, προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες.

Ο κος Κυρανάκης δήλωσε πως ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος σε αυτό το θέμα και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως γίνεται interception και όχι pushback, κάτι που είναι απολύτως συμβατό με το Διεθνές Δίκαιο.

Ο κος Καρανικόλας δήλωσε πως ο ίδιος και το ΚΙΝΑΛ θεωρεί πως η ερώτηση ήταν προβοκατόρικη και ιδιαίτερα προσβλητική όχι μόνο στον πρωθυπουργό, αλλά και στον ελληνικό λαό. Ως προς την ουσία δήλωσε πως το ΚΙΝΑΛ θεωρεί πως δεν χρησιμοποιεί τέτοιες παράνομες μεθόδους, αλλά η χώρα μας παρεμβαίνει για να σώσει πάντοτε ζωές, με τη χώρα μας να δείχνει πάντα αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ πως εκθέτει τη χώρα με τη στάση του, με τον κο Ζαχαριάδη να απαντά πως αποτελούν ερωτήματα με βάση ψηφίσματα που πρέπει να απαντηθούν.

Παρέμβαση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ – Τι απαντούν Ζαχαριάδης-Κυρανάκης

Για το ενδεχόμενο συντονισμένης ή μη παρέμβασης ψηφοφόρων ή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, προς συγκεκριμένους υποψήφιους του ΚΙΝΑΛ, διαφώνησε με κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και πρόσθεσε πως μετά τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, θα υπάρξει μια μεταβολή του πολιτικού συστήματος η οποία πιθανώς θα «ταρακουνήσει» τα νερά. Θεώρησε τουλάχιστον «αστεία» οποιαδήποτε συζήτηση για παρέμβαση στελεχών ή ψηφοφόρων της ΝΔ, κατηγόρησε όμως το ΣΥΡΙΖΑ, ότι προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα ότι μετά την εκλογή του επόμενου υποψηφίου θα υπάρξει ένα ευρύ μέτωπο κατά της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που όπως είπε μόνο να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της μπορεί. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Φώφη Γεννηματά και τη μάχη που έδωσε κατά του καρκίνου, τονίζοντας πως αποτελεί ένα παράδειγμα για όλους.

Με τη σειρά του ο κος Ζαχαριάδης είπε πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και είπε πως για το ΣΥΡΙΖΑ ισχύει το «όλοι και κανένας», ενώ ευχήθηκε και καλή επιτυχία σε κάθε υποψήφιο. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει με την επόμενη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέει ξεκάθαρα αυτό. Όπως ανέφερε, στις επόμενες εκλογές, πρώτος στις εκλογές, εκτίμησε πως θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε πως θα δώσει μάχη για αυτό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να είναι πρώτο κόμμα. Με έναν ηττημένο από την κοινωνία και εκλογικά αποδυναμωμένο Κυριάκο Μητσοτάκη, κανένας από τους 6 διεκδικητές δεν θα δώσει φιλί ζωής στη Νέα Δημοκρατία», είπε ακόμη.

Τέλος, ο κος Καρανικόλας είπε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να παρέμβουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να βγει ο Λοβέρδος». Ακόμη, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ασχέτως των κομμάτων που ψήφισαν στο παρελθόν. Ολοκληρώνοντας, τόνισε πως το βράδυ των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο μοναδικός υποψήφιος που θα πει ξεκάθαρο όχι στην επιλογή της προοδευτικής διακυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.