Ελλάδα

Χρήστος Κυριαζής: Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον τραγουδιστή

Χρήστος Κυριαζής: Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον τραγουδιστή
Χρήστος Κυριαζής: Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές στον Χρήστο Κυριαζή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Χρήστος Κυριαζής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 65 ετών, έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι και ο θάνατός του συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η Βάνα Μπάρμπα  βρέθηκε στην κηδεία με ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Ήταν η Τετάρτη, 10.11.2021, όταν έγινε γνωστό πως ο μεγάλος τραγουδιστής,  πέθανε σε ηλικία μόλις 68 ετών.

Χρήστος Κυριαζής: Τα λόγια της οικογένειας του

Η οικογένεια του τραγουδιστή έκανε μία παράκληση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, θέλοντας να ζητήσουν αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο ίδρυμα Make A Wish για να εκπληρωθούν οι ευχές παιδιών, που παλεύουν με απειλητικές ασθένειες.

«Όταν οι άλλοι πήγαιναν, ο Χρήστος ερχόταν. Ήταν τόσο μπροστά. Αντισυμβατικός, αντισυστημικός, έλεγε πάντα αυτό που ήθελε. Γνωριστήκαμε πριν από πολλά χρόνια. Μας γνώρισε ο γιος του Βασίλη Τσιτσάνη. Δεν έδινε πολλές συνεντεύξεις, δεν έλεγε πολλά, ήταν καλλιτέχνης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Σάσα Σταμάτη στην κάμερα της εκπομπής «OPEN Weekend».

Χρήστος Κυριαζής: Λίγα λόγια για την ζωή του

 Ο Χρήστος Κυριαζής γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων.
Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής. Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική. Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.

Ο Χρήστος Κυριαζής δήλωνε επιπλοποιός. Και κάπως έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους, με τον ίδιο να αφήνει το στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι.

Χρήστος Κυριαζής: Η σχέση με την Βάνα Μπάρμπα

Εκεί και η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, με την οποία ο Χρήστος Κυριαζής είχε σχέση δύο ετών… Σύντομη αλλά γεμάτη έρωτα. «Την Βάνα τη γνώρισα στο Art Cafe το ’92. Μου είπε χαρακτηριστικά “Γεια σας, Βάνα Μπάρμπα”. Της είπα κι εγώ “Χρήστος” και γελούσε. Η Βάνα είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ψυχούλα», είχε πει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του.

Μπορεί ο έρωτας να μην κράτησε, όμως χάρισε και στους δύο μία σχέση ζωής. Μετά τον χωρισμό τους, τους συνέδεε μια δυνατή φιλία. Έτσι, η Βάνα Μπάρμπα δεν θα μπορούσε να λείπει από το τελευταίο αντίο…

Κι έφτασε έφτασε κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments