Οικονομία

Δόμνα Μιχαηλίδου για ΚΕΑ: Ποιοι θα πάρουν 900 ευρώ – Πότε θα πληρωθούν

Δόμνα Μιχαηλίδου για ΚΕΑ: Ποιοι θα πάρουν 900 ευρώ – Πότε θα πληρωθούν
Δόμνα Μιχαηλίδου για ΚΕΑ: Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) αλλά και την κάρτα αναπηρίας μίλησε σήμερα στο OPEN η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) αλλά και την κάρτα αναπηρίας μίλησε σήμερα στο OPEN η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε  στις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα αλλά και για το τι θα προσφέρει η κάρτα αναπηρίας.

Ποιοι και πότε θα πληρωθούν – Καμία αίτηση για την διπλή καταβολή

Η κ. Μιχαηλίδου μάλιστα ξεκαθάρισε ότι για την διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου δε θα χρειαστεί καμία επιπλέον αίτηση από τους δικαιούχους αλλά είναι κάτι που θα συμβεί αυτόματα.

Πώς ορίζεται το εγγυημένο ποσό

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θα φτάσει τα 600 ευρώ

  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ

  • Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ

  • Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.

Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Αρα με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments