Αθλητισμός

Ελλάδα Κόσοβο: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα

Ελλάδα Κόσοβο: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα
Η Εθνική μας ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της κόντρα στο Κόσοβο.

Η Εθνική Ελλάδος υποδέχεται το βράδυ της Κυριακής το Κόσοβο. Η αναμέτρηση θα γίνει στις 21:45 στο ΟΑΚΑ, ενώ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το OPEN και το CosmoteSport1. Πρόκειται για το τελευταίο ματς της Εθνικής στα προκριματικά, όπου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Μουντιάλ του Κατάρ 2022.

Το Σάββατο (13/11) ο προπονητής Τζον Φαν’τ Σχιπ πραγματοποίησε μπόλικες δοκιμές, αλλά στις βασικές ήταν μέσα ο Πέλκας ως αντί – Μπακασέτας. Ο Ολλανδός, δοκίμασε τριάδα στην άμυνα με Τζαβέλλα, Γούτα και Χατζηδιάκο (επιστρέφει από τιμωρία), τον Τσιμίκα αριστερά και τον Ανδρούτσο δεξιά. Η παρουσία του Μπουχαλάκη θεωρείται δεδομένη, την ίδια ώρα που Σιώπης είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα να παίξει. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιήθηκε και ο Μάνταλος ως αντί – Μπακασέτας, ενώ το 3-5-2 δεν ήταν το μοναδικό σχήμα που επέλεξε να δοκιμάσει ο Φαν’τ Σχιπ. Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το ματς με το Κόσοβο, αναφέρθηκε στη διαδικασία εξέλιξης της Εθνικής αλλά και στο νέο συμβόλαιο για το οποίο θα υπάρχουν νεότερα μετά το εν λόγω ματς.

Ο Ολλανδός κόουτς είπε μεταξύ άλλων:

Για το πως εξελίσσεται η προετοιμασία για το ματς με το Κόσοβο: «Ο χρόνος προετοιμασίας από το προηγούμενο ματς είναι πολύ μικρός. Χθες, η προπόνηση έγινε μ’ ένα μικρό γκρουπ παικτών γιατί οι περισσότεροι βρίσκονταν στη φάση της αποθεραπείας. Ο Σιώπης είναι τιμωρημένος και δεν θα είναι στη διάθεσή μου, όλοι οι άλλοι όμως θα είναι. Σήμερα είναι η τελευταία προπόνηση και θα αποφασίσω για την τελική 11άδα που θα παρατάξω».

Ποιο είναι το κίνητρο σ’ ένα ματς που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον: «Πρώτα απ’ όλα πάντα πρέπει να έχεις κίνητρο όταν παίζεις στην Εθνική ομάδα, είναι τιμή. Κάθε ματς είναι σημαντικό. Φυσικά κατανοούμε την απογοήτευση που δεν πετύχαμε τον στόχο μας, αλλά είμαστε σ’ έναν νέο κύκλο. Βλέπουμε το αυριανό ματς ως μια νέα αρχή. Το παιχνίδι απέναντι στο Κόσοβο θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε με μια νέα ματιά την ομάδα και τους παίκτες και να δούμε τί βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε. Θα πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε ματς όπως είναι αυτά με Κόσοβο. Το ξέρουμε ότι δεν προκριθήκαμε για το Κατάρ αλλά στο Nations League θα αντιμετωπίσουμε αντιπάλους ίδιου βεληνεκούς όπως είναι το Κόσοβο, άρα είναι μια νέα αρχή. Θα πρέπει να μάθουμε να κλείσουμε το κενό απέναντι σε άλλες ομάδες που μας έχουν δυσκολέψει. Είναι σημαντικά τα βήματα που έχουμε κάνει είναι ακόμα περισσότερα αυτά που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Η αναφορά του στο μέλλον, δείχνει ότι θέλει να είναι μέλος αυτής της ομάδας, από τη στιγμή που δεν έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο: «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό πάντα να προσεγγίσουμε τα παιχνίδια και να εστιάζουμε σ’ αυτά. Αυτό πρέπει να κάνει τουλάχιστον ο προπονητής. Είναι μια διαδικασία που την έκανα εδώ και 2,5 χρόνια και δεν την σταματάω, είναι συνεχόμενη. Οπότε κάνω αυτό που κάνω πάντα: Εστιάζω στα παιχνίδια όπως έκανα και με Ισπανία και με Κόσοβο. Εκκρεμούν οι συζητήσεις που θα γίνουν μετά το ματς και θα δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμά τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments