Ελλάδα

Απογραφή πληθυσμού: Υπάρχουν αρνητές μέχρι και για αυτή

Απογραφή πληθυσμού: Υπάρχουν αρνητές μέχρι και για αυτή
Απογραφή πληθυσμού: Παίρνουν τη σκυτάλη μετά τους αρνητές των εμβολίων και της πανδημίας.

Η απογραφή πληθυσμού έχει ήδη ξεκινήσει και είναι υποχρεωτική για όλον τον πληθυσμό. Όμως, από ότι φαίνεται ένα μέρος των πολιτών, αρνείται να… απογραφεί, φέρνοντας ως δικαιολογία διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Πάντως, το Twitter δεν έχασε την ευκαιρία να διακωμωδήσει το εν λόγω συμβάν.

Απογραφή πληθυσμού: Μερικά από τα καλύτερα tweets

Απογραφή πληθυσμού: Τι ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα

Για την απογραφή του πληθυσμού, μίλησε το πρωί της Κυριακής (15.11.2021) στο MEGA ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιος Θανόπουλος και ξεκαθάρισε ότι «τα στοιχεία τα κρατάμε μόνο εμείς σε ατομικό επίπεδο. Δε τα λαμβάνει καμία υπηρεσία. Για εμάς είναι ζήτημα επαγγελματισμού το στατιστικό απόρρητο».

«Ο φάκελος που θα λάβει κάθε νοικοκυριό έχει μέσα το σχετικό κωδικό. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη για να μπει κάποιος στην εφαρμογή μας. Η απογραφή είναι μια τεράστια επιχείρηση. Όλα τα νοικοκυριά πρέπει να λάβουν αυτό το φάκελο μέσα στις επόμενες ημέρες. Πολλοί έχουν ήδη ξεκινήσει να αυτοαπογράφονται. Ο αριθμός χρειάζεται για τη διαδικασία της αυτοαπογραφής. Ο 12ψήφιος κωδικός αντιστοιχεί στην κατοικία σας. Εσείς μπαίνετε μέσα στην εφαρμογή και μας λέτε ποιοι μένουν σε αυτή την κατοικία», εξήγησε.

«Αν δεν είναι κάποιος εξοικειωμένος με την τεχνολογία, ο απογραφέας γνωρίζει ποιοι έχουν αυτοαπογραφεί, και μπορεί να κλείσει κάποιο ραντεβού αν κάποιος δεν μπορεί να το κάνει μόνος του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments