Ελλάδα

Πάτρα: Έκαναν μπρελόκ… το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πάτρα: Έκαναν μπρελόκ… το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Πάτρα: Ένα κατάστημα με εκτυπώσεις έφτιαξε το πρώτο μπρελόκ για να μην χρειάζεται να ψάχνουμε χαρτιά ή να βρούμε το ηλεκτρονικό αρχείο στο κινητό μας.

Η ζωή στην εποχή του κορωνοϊού απαιτεί την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για να μπορούμε να μπούμε σε καταστήματα ή να πιούμε έναν καφέ.

Συνδυάζοντας, λοιπόν, αυτά τα δύο έχουμε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας: μπρελόκ με το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ηδη ένα κατάστημα με εκτυπώσεις στην Πάτρα έφτιαξε το πρώτο μπρελόκ για να μην χρειάζεται να ψάχνουμε χαρτιά ή να βρούμε το ηλεκτρονικό αρχείο στο κινητό μας. Ενα απλό μπρελόκ μπορεί να δώσει μια έξυπνη λύση. Μπρελόκ με το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Θεμιστοκλέους: «Παράθυρο» για λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού

O Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ είπε πως η τρίτη αναμνηστική δόση όπως αποκαλείται θα είναι αρκετή για να αποκτήσει ο πολίτης ανοσία. Δεν θα χρειαστεί και τέταρτη δόση ξεκαθάρισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πρόταση της Ευρώπης να «λήγουν τα πιστοποιητικά»

Μεταξύ άλλων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί κοινή απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θεμιστοκλέους

Όπως εξήγησε γίνεται συζήτηση για λήξη του πιστοποιητικού και σε επιστημονικό σκέλος και σε διοικητικό σκέλος. Στη Γαλλία προχώρησαν σε λήξη πιστοποιητικού στους άνω των 65 ετών, γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών ΕΕ, αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση μπορεί κι η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση τόνισε ο γενικός γραμματέας

Η καμπάνια του εμβολιασμού πάει πολύ καλύτερα τις τελευταίες μέρες

«Έχουμε 225.000 με 230.000 ραντεβού πρώτης δόσης και περίπου 300.000 ραντεβού τρίτης δόσης τις τελευταίες 10 μέρες. Έχουμε φτάσει στους 55.000 εμβολιασμούς την ημέρα από 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. «Αυτό είναι πολύ καλό, το ζητούμενο είναι αυτό να συνεχιστεί περά από αυτή την εβδομάδα και να το δούμε να αναπτύσσεται πέρα από τις 10 ή 20 μέρες, είναι πολύ σημαντικό».

Μιλώντας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα σχολίασε ότι το ένα κίνητρο είναι η ανακοίνωση των μέτρων, ενώ το δεύτερο είναι ότι λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων έχουν τρέξει κάποιοι να εμβολιαστούν, καθώς συνειδητοποίησαν ότι ο ιός είναι εδώ και «δε θα φύγει με μαγικό ραβδί». 

Υπογράμμισε ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να εμβολιαστούν τα άτομα τρίτης ηλικίας να κάνουν και τρίτη δόση, φθίνει η ανοσία του εμβολίου, ειδικά στα άτομα άνω των 60 ετών. Δήλωσε δε εμφατικά, ότι είναι επιτακτική η αναμνηστική δόση στους ανοσοκατεσταλμένους στον 1 μήνα μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου εμβολιασμού.

«Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίγει στους 5,5 μήνες για να κάνεις εμβόλιο στους 6 μήνες, θα ανακοινώσουμε τη Δευτέρα την ακριβή ημερομηνία που ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, θέλει μικρή τεχνική προσαρμογή». «Έχουμε αλλάξει τα εμβολιαστικά κέντρα για να φαίνεται το εμβόλιο που κάνει ο καθένας για να διευκολύνουμε τους πολίτες» διευκρίνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments