Διεθνή

Γιατρός: Γιατί δεν πρέπει να καθόμαστε πάνω από 10 λεπτά στην λεκάνη

Γιατρός: Γιατί δεν πρέπει να καθόμαστε πάνω από 10 λεπτά στην λεκάνη
Γιατρός: Το γιατί και το πως μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό, επιχείρησε να το εξηγήσει ο Dr Karan Raj.
Ο Dr Karan Raj που μετράει 4,4 εκατ. followers στο TikTok εξήγησε το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργήσει το παρατεταμένο κάθισμα στην λεκάνη.

Για αρκετό κόσμο, ειδικά για τους άνδρες, το να πηγαίνουν τουαλέτα είναι ένα είδος… ιεροτελεστίας. Μόνο που πολλοί κάνουν ένα λάθος, το οποίο μπορεί να τους οδηγήσει στο χειρουργείο για αιμορροΐδες…

Ποιο είναι αυτό; Το παρατεταμένο κάθισμα στην λεκάνη, καθώς ξεχνιούνται έχοντας ένα κινητό ή τάμπλετ στα χέρια, σερφάροντας.

Το γιατί και το πως μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό, επιχείρησε να το εξηγήσει ο Dr Karan Raj με ένα video σε τρία απλά βήματα, προκειμένου να γίνει κατανοητό από όλους.

  • Πρώτον: Δεν πρέπει να σφιγγόμαστε γιατί με την κίνηση αυτή, προκαλείται πρήξιμο των αιμορροΐδων.
  • Δεύτερον: Δεν πρέπει να καθόμαστε στην τουαλέτα για πάνω από 10 λεπτά. Η βαρύτητα δεν είναι σύμμαχός μας, καθώς το αίμα κατεβαίνω και προκαλεί αιμάτωση των αιμορροΐδων.
  • Τρίτoν: Μην τρώτε πολλούς υδατάνθρακες. Επιλέξτε να καταναλώνεται τα φρούτα με τις φλούδες τους.
@dr.karanrDon’t do this! @Science #schoolwithdrkaran #learnontiktok #toilet

♬ Lofi – Domknowz

Η καθιστική ζωή γερνάει πρόωρα

​Η καθιστική ζωή φταίει για τα προβλήματα υγείας των νέων κάτω των 45 ετών, που κανονικά αφορούν πιο μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους υποστηρίζουν οι ειδικοί. Στις μέρες μας είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε νέους να έχουν πόνους στη μέση και στην πλάτη, να έχουν προβλήματα με τα γόνατά τους, αιμορροΐδες και ασθένειες. ​Η καθιστική ζωή φταίει για τα προβλήματα υγείας των νέων κάτω των 45 ετών, που κανονικά αφορούν πιο μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Στις μέρες μας είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε νέους να έχουν πόνους στη μέση και στην πλάτη, να έχουν προβλήματα με τα γόνατά τους, αιμορροΐδες και ασθένειες που σχετίζονται με τις φλέβες.

Όλες αυτές οι αρρώστιες απασχολούν τόσο νέους ανθρώπους επειδή επιλέγουν να κάνουν καθιστική ζωή και να περνάνε υπερβολικές ώρες παίζοντας με το κινητό ή μπροστά στον υπολογιστή και την τηλεόραση.

Μία ιδιωτική εταιρεία, που κάνει ασφάλειες υγείας, η Bupa, ανέλυσε περισσότερα από 60.000 ιατρικά περιστατικά στη Μεγάλη Βρετανία και βρήκε ότι οι αρθροσκοπήσεις στο γόνατο ήταν οι πιο συχνές εγχειρήσεις σε Βρετανούς μεταξύ 36 και 45 ετών. Μάλιστα θεωρείται ότι είναι πολύ συχνές και στους νέους ανάμεσα στις ηλικίες 16 και 25.

Επίσης οι ερευνητές βρήκαν ότι οι αιμορροΐδες και τα προβλήματα με ευρυαγγείες και κιρσούς είναι αρκετά συχνά σε νέους. Οι ειδικοί θεωρούν ότι φταίει η καθιστική ζωή και οι ώρες που οι νέοι περνούν μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης και του υπολογιστή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments