Κόσμος

Ισπανία: Άδεια για δοκιμές δεύτερης φάσης έλαβε εμβόλιο για τον κορωνοϊό του ομίλου Hipra

Ισπανία: Άδεια για δοκιμές δεύτερης φάσης έλαβε εμβόλιο για τον κορωνοϊό του ομίλου Hipra
Ισπανία: H δοκιμή Φάσης 2 σε εθελοντές δέκα νοσοκομείων σε όλη τη χώρα.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων στην Ισπανία ενέκρινε την αίτηση του φαρμακευτικού ομίλου Hipra, με έδρα την Καταλωνία, για δοκιμή ενός εμβολίου κατά της COVID-19 το οποίο αναπτύσσει σε τουλάχιστον 1.000 εθελοντές, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Η Hipra θα πραγματοποιήσει τη λεγόμενη δοκιμή Φάσης 2 -το δεύτερο στάδιο μιας διαδικασίας δοκιμών τριών γύρων- σε εθελοντές δέκα νοσοκομείων σε όλη την Ισπανία, δήλωσε ο Σάντσεθ.

Ισπανία

Ισπανία: Μπορεί να τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή της απόκρισης απέναντι στην COVID

Μιλώντας σε μια εκδήλωση για το πώς θα διοχετευθούν τα κεφάλαια του ταμείου ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επενδύσεις στην υγεία, ο Σάντσεθ χαρακτήρισε την ανάπτυξη του εμβολίου “εξαιρετική είδηση”.

“Δείχνει πως η Ισπανία μπορεί να τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή της απόκρισης απέναντι στην COVID”, είπε και προσέθεσε πως η κυβέρνηση επιχορήγησε με 15 εκατ. ευρώ την ανάπτυξη του σκευάσματος. Η Hipra, ένα φαρμακευτικό εργαστήριο το οποίο κυρίως δραστηριοποιείται στην έρευνα και παρασκευή κτηνιατρικών εμβολίων, εργάζεται σε δύο εμβόλια κατά της COVID-19.

Ισπανία

Το ένα από αυτά βασίζεται στην ίδια τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιείται σε εμβόλια που παρασκευάστηκαν από την Pfizer και τη Moderna, ενώ το δεύτερο, το οποίο έλαβε μόλις την άδεια για δοκιμές, χρησιμοποιεί μια ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη όπως εκείνην της Novavax, μιας φαρμακοβιομηχανίας με έδρα τις ΗΠΑ. Η Hipra ανέφερε στον ιστότοπό της πως προβλέπει ότι θα είναι σε θέση να παραγάγει 600 εκατομμύρια δόσεις το 2022 και να παραγάγει διπλάσιο αριθμό δόσεων το επόμενο έτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments