Ελλάδα

ΗΣΑΠ: Αυτός είναι ο εργάτης που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα

ΗΣΑΠ: Αυτός είναι ο εργάτης που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα
ΗΣΑΠ: Πρόκειται για τον 41χρονο Πέτρο Γιάμαλη.

Θλίψη έχει η είδηση ότι ένας 41χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του σε τραγικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ. Πρόκειται για τον 41χρονο Πέτρο Γιάμαλη, ο θάνατος του οποίου άφησε συντετριμμένους, φίλους, συναδέλφους και συγγενείς.

ΗΣΑΠ: Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για το περιστατικό

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζουν την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών.

ΗΣΑΠ

Ο 41χρονος Πέτρος Γιάμαλης

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑ.ΣΥ. και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ. σε συνεργασία με τις Αρχές.

ΗΣΑΠ: Πως έγινε το δυστύχημα

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το εργατικό δυστύχημα στις γραμμές του ΗΣΑΠ, μεταξύ του σταθμού Αττικής και Αγίου Νικολάου, όταν το μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό εργολαβικό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών, και το οποίο έκανε τη διαδρομή Κηφισιά – Πειραιάς κάποια στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του. ΗΣΑΠ

Μέσα στο μηχάνημα βρισκόντουσαν 5 εργαζόμενοι που πήδηξαν στις ράγες, με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, δύο Έλληνες κι ένας Ολλανδός μέλη του συνεργείου, οι οποίοι διακομίστηκαν στο «Γεννηματάς», όπου τελικά ο ένας από τους Έλληνες κατέληξε. Το δυστύχημα, σημειώθηκε στις 04.40

ΗΣΑΠ: Πήδηξαν στις ράγες

Οι πέντε εργάτες, που επέβαιναν στο μηχάνημα, αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό. Μάλιστα ο συρμός τοποθετήθηκε επίτηδες στο σημείο για να ανακοπεί η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το μηχάνημα. ΗΣΑΠ

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσει την ζωή του ένας 41χρονος εργάτης και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ, ο Νίκος Χαιρέτας διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ,  το δυστύχημα συνέβη στη γραμμή 1 όταν ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της. svg%3E

ΗΣΑΠ: Η λοκομοτίβα έτρεχε ανεξέλεγκτη

Για δύσκολη μέρα για τους εργαζόμενους στη ΣΤΑΣΥ έκανε λόγο ο εκπρόσωπός τους Στράτος Ρεβύθης. Όπως είπε η ειδική λοκομοτίβα λείανσης έφθασε να τρέχει ανεξέλεγκτα στην κατηφόρα με 50 χλμ την ώρα. “Θα έφθανε στο Φάληρο αν δεν γινόταν η σύγκρουση” είπε.  Όπως είπε την ώρα της πρόσκρουσης επέβαιναν συνολικά πέντε εργαζόμενοι, από τους οποίους οι τρεις πήδηξαν αλλά ο άτυχος εργοδηγός τεχνίτης, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, και ο συνοδηγός του ο Ολλανδός, δεν πρόλαβαν.

«Ο συρμός λείανσης δεν ήταν της ΣΤΑΣΥ ήταν εργολάβου το οποίο δεν ξέρουμε τι προδιαγραφές και πιστοποιήσεις είχε. Είναι νέοι συνεργάτες, δεν είναι οι παλιοί με τους οποίους συνεργαζόμασταν. Οι συρμοί της ΣΤΑΣΥ έχουν σύστημα που φρενάρει αυτόματα μόλις παρουσιαστεί βλάβη. Πρέπει να το δούμε σοβαρά το θέμα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί κινδύνευσαν»,  είπε.

Καραμανλής: Η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν με υπευθυνότητα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος στον ηλεκτρικό

Ανάρτηση σχετικά με το τραγικό δυστύχημα και την απώλεια ενός εργαζομένου της ΣΤΑΣΥ, έκανε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

«Η σημερινή μέρα ξεκίνησε δυστυχώς με το πιο τραγικό νέο. Ένας νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή την ώρα που έκανε τη δουλειά του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», αναφέρει ο κ. Καραμανλής. «Η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν με υπευθυνότητα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος», προσθέτει.

ΗΣΑΠ: Ο Ιωνικός αποχαιρετάει τον Πέτρο Γιάμαλη

Η οικογένεια του Ιωνικού Νικαίας είναι σοκαρισμένη με το τραγικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ του φιλάθλου της ομάδας, Πέτρου Γιάμαλη. Ο Ιωνικός Νικαίας αποχαιρέτησε τον Πέτρο Γιάμαλη κι εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιωνικού:

«Καλό ταξίδι Πέτρο!

Ολόκληρη η οικογένεια του Ιωνικού βρίσκεται σοκαρισμένη από το τραγικό γεγονός του δυστυχήματος του φιλάθλου της ομάδας μας Πέτρου Γιάμαλη. Είναι από τις στιγμές που ότι κι αν γράψουμε θα είναι λίγο.

Κρίμα και άδικο! Υπήρξες ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας αγνός και ανιδιοτελής φίλαθλος του Ιωνικού.

Καλό παράδεισο Πέτρο και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει…

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments