Κόσμος

Ακάρ: «Οι άδικες ενέργειες της Ελλάδας παίρνουν την απάντησή τους»

Ακάρ: «Οι άδικες ενέργειες της Ελλάδας παίρνουν την απάντησή τους»
Ακάρ: O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας με νέες δηλώσεις του προκάλεσε ξανά την Ελλάδα, μιλώντας για τον νέο κύκλο διερευνητικών επαφών.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας, εκτοξεύει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός μίλησε ακόμη και για τα εξοπλιστικά προγράμματα που συμμετέχει η Τουρκία, αναφερόμενος στα F16 και στους S400 που είχαν γίνει αντικείμενο διαμάχης με τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής για τον προϋπολογισμό του 2022, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, καθώς και στο θέμα των S-400 και F-16, «Είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε επίμονοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα τόσο τα δικά μας όσο και της «ΤΔΒΚ» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε.

«Θέλουμε ειλικρινά τα προβλήματα μεταξύ μας και της Ελλάδας να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με ειρηνικές μεθόδους, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και μέσω διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τον 4ο γύρο συνομιλιών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Αλβανικό δημοσίευμα

Τι είπε για τα εξοπλιστικά προγράμματα

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι: «Οι S-400 είναι ένα αμυντικό οπλικό σύστημα. Όπως τα S-300 χρησιμοποιούνται εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο από εμάς», χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί αποθήκευση του συστήματος ή πραγματική ενεργοποίηση.

Μιλώντας για την προμήθεια των μαχητικών F-16, ο Ακάρ είπε: «Σε περίπτωση που η στάση των ΗΠΑ είναι αρνητική, η Τουρκία θα πρέπει να εξετάσει άλλες εναλλακτικές, φυσικά, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλειά της στο περιβάλλον απειλής που βρίσκεται».

Σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις. «Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, κάθε είδους άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας παίρνουν την απάντησή τους σε διπλωματικό επίπεδο και στο πεδίο της μάχης, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments