Αθλητισμός

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 88-69: Βαριά ήττα για τους ερυθρόλευκους

Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 88-69: Βαριά ήττα για τους ερυθρόλευκους
Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 88-69: Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να επιτύχουν την νίκη με τους Τούρκους να έχουν την υπεροχή στο γήπεδο.

Αναντολού Εφές και Ολυμπιακός διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague. Οι ερυθρόλευκοι δεν τα κατάφεραν για άλλη μία φορά με αποτέλεσμα να φύγει χωρίς νίκη μετά από τέσσερις εκτός έδρας αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα, η Αναντολού Εφές επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 88-69 και τον υποχρέωσε για πρώτη φορά σε δύο διαδοχικές ήττες. Για τρεις περιόδους οι Πειραιώτες έπαιζαν στα ίσα την πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαθαν black out. Σκόραραν μόλις 3 πόντους, δεν έπαιζαν άμυνα και ηττήθηκαν κατά κράτος και μεγάλη διαφορά.

EUROLEAGUE 2021-2022 / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – ΟΣΦΠ

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται κάποιες κακές αντιδράσεις του Ολυμπιακού και προηγήθηκαν με 6-0 (2′), ωστόσο οι Πειραιώτες αντέδρασαν με στοχευμένο μπάσκετ. Η μπάλα ακούμπησε στα χέρια του Φαλ ο οποίος σκόραρε τους 7 πρώτους πόντους και ταυτόχρονα άνοιξε το γήπεδο για δύο τρίποντα του Βεζένκοβ (10-17, 7′). Το δεκάλεπτο πάντως δεν έκλεισε με καλό τρόπο για τον Ολυμπιακό αφού με 6/6 βολές του Μίτσιτς και τρίποντο του Μπομπουά η Εφές προσπέρασε με 21-20 (9′).

Στην δεύτερη περίοδο ο Πρίντεζης πρόσφερε λύσεις στην επίθεση, την ώρα που η «ερυθρόλευκη» άμυνα προσπαθούσε όσο καλύτερα γινόταν με την τριάδα Σίμον, Λάρκιν, Μίτσιτς (29-34, 15′). Η είσοδος του Μπομπουά πρόσφερε σημαντική «ανάσα» στην τουρκική ομάδα αφού ο Γάλλος φτάνοντας τους 20 πόντους έδωσε τα ηνία στο σκορ (37-36, 17′).

Τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο

Το μπάσκετ είναι λεπτομέρειες και αποδείχτηκε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Εφές βρήκε δύο εύστοχα τρίποντα υπό αμυντική πίεση την ώρα που στον Ολυμπιακό αστόχησαν σε κάποιες προσπάθειες ανενόχλητοι (56-49, 24′). Πάντως οι Πειραιώτες με πρωταγωνιστές τους Ουόκαπ, Βεζένκοβ και Φαλ κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση (63-63, 29′).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ακατανόητα λάθη, ο Μάρτιν έδωσε αχρείαστο καλάθι και φάουλ, η μπάλα έμεινε στα χέρια τους στην επόμενη κατοχή και ο Μπομπουά με τρίποντο έκανε το 74-66 (33′). Η επίθεση του Ολυμπιακού είχε σταματήσει να λειτουργεί και κάποια στιγμή σταμάτησε κι η άμυνα να είναι εκεί αφού η ποιότητα των αντιπάλων βγήκε στο παρκέ και η διαφορά ξέφυγε με πόντους από Μίτσιτς και Σίμον (79-66, 36′). Ο Ολυμπιακός βρήκε τον πρώτο του πόντο στην τελευταία περίοδο μετά από 5:51, αλλά το «τρένο» είχε φύγει. Μέχρι την κόρνα της λήξης η ομάδα του Πειραιά τα παράτησε και έδωσε την ευκαιρία στην Εφές να ανεβάσει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο τέλος με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει την περίοδο με μόλις 3 πόντους.

EUROLEAGUE 2021-2022 / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – ΟΣΦΠ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments