Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Στα δύο χωρίζεται η Ελλάδα – Πότε φτιάχνει ο καιρός

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Στα δύο χωρίζεται η Ελλάδα – Πότε φτιάχνει ο καιρός
Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προς το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας, αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Με άστατο καιρό και δυνατούς ανέμους θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, η Ελλάδα θα χωριστεί στα δύο καθώς από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικότερα αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες (Ιόνιο, δυτικά ηπειρωτικά) και από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα και ιδίως από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια αναμένουμε χειμωνιάτικο σκηνικό με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Αυτό όπως εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης συμβαίνει γιατί από την μία το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο στέλνει κύματα βροχοπτώσεων και στη χώρα μας ενώ από την άλλη οι υψηλές ατμοσφαιρικές πιέσεις, τα λεγόμενα «ατμοσφαιρικά βουνά» δεν αφήνουν αυτές τις βροχοπτώσεις να κινηθούν πιο ανατολικά. Ακόμη, έχουμε και κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από τα Βόρεια Βαλκάνια που ευθύνονται για το κρύο στη Βόρεια Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό του καιρού είναι και οι δυνατοί άνεμοι αλλά οι βοριάδες στο Αιγαίο θα κοπάσουν από το απόγευμα και μετά. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη θα έχουμε επίσης κάποιες τοπικές βροχές αλλά χωρίς ένταση. Στην Αττική στα ανατολικά και βόρεια του νομού δεν αποκλείεται να έχουμε επίσης κάποιες τοπικές βροχές.

Ενδιαφέρον έχει και η εξέλιξη του καιρού καθώς την Πέμπτη το σκηνικό θα είναι το ίδιο, την Παρασκευή οι βροχές θα επεκταθούν στα κεντρικά και ανατολικά αλλά από το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας. «Θα πάμε σε πιο συμβατές για την εποχή καιρικές συνθήκες», εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments