Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Ξεκίνησε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

Πολυτεχνείο: Ξεκίνησε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
Πολυτεχνείο: Το κέντρο της Αθήνας έχει κλείσει και διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων και στην οδό Σταδίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας και την Αμαλίας.

Η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου ξεδίπλωσε ξανά μπροστά από την πύλη του, προτού ξεκινήσει η πορεία προς της Αμερικανική πρεσβεία. Οι φοιτητές άνοιξαν τη σημαία μπροστά στην είσοδο όπου πριν από 48 χρόνια εισέβαλε το τανκ. Φέτος, οι εορτασμοί πραγματοποιούνται κανονικά μετά την περσινή αναβολή τους λόγω της πανδημίας και του lockdown.Το κέντρο της Αθήνας έχει κλείσει και διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων και στην οδό Σταδίου, στη Βασιλίσσης Σοφίας και την Αμαλίας.

Πολυτεχνείο: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία

Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο Πολυτεχνείο

Πολυτεχνείο: Ένταση το πρωί στους εορτασμούς

Με ένταση και ξύλο ξεκίνησαν το πρωί οι εορτασμοί. Διάφορες ομάδες κομματικών νεολαίων ή επιτροπών που έφταναν στο σημείο για να καταθέσουν στεφάνι έβρισκαν «φραγμό» από φοιτητικούς συλλόγους.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν αποτυπώθηκε ένταση που έφτασε στο σημείο ακόμα και να πιαστούν στα χέρια άτομα μεταξύ δύο πλευρών, ενώ εκτοξεύτηκαν και αντικείμενα. Νωρίτερα, μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου φοιτητικοί σύλλογοι επιχείρησαν να εμποδίσουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στη συνέχεια κατέθεσαν κανονικά στεφάνι.

Αλλά και το πρωί, φοιτητές απαγόρευσαν την είσοδο στη διακοινοβουλευτική επιτροπή και δεν της επέτρεψαν να καταθέσει στεφάνι. Μάλιστα, στις εικόνες που μεταδόθηκαν, ένα άτομο κατέστρεψε το στεφάνι που άφησε η επιτροπή στα κάγκελα του Πολυτεχνείου. Η ένταση προκλήθηκε όταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου πήγε να καταθέσει στεφάνι ως εκπρόσωπος της Βουλής και ο Χάρης Θεοχάρης εκ μέρους της ΝΔ.

Πολυτεχνείο: Το μήνυμα Μητσοτάκη

«Σαράντα οκτώ χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε και τιμούμε. Εμπνεόμαστε και τολμούμε. Συλλογιζόμαστε και προχωρούμε! Τα μηνύματα εκείνων των μεγάλων στιγμών μετατρέπονται, σήμερα, σε καθημερινό προσανατολισμό προς μία ασφαλή Δημοκρατία. Που βαθαίνει τον χαρακτήρα της και απλώνει τα δικαιώματα του πολίτη. Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα. Μητσοτάκης

Χτίζοντας μία οικονομία, που αυξάνει την ευημερία όλων, σεβόμενη το περιβάλλον. Μια Παιδεία, που προσφέρει εργασία και πρόοδο. Και μία δυναμική κοινωνία, που δεν αφήνει κανέναν πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ας υποδεχτούμε, φέτος, τη μεγάλη επέτειο μακριά από καπηλείες και ακρότητες. Με τις σκέψεις μας στην αληθινή κληρονομιά της. Και με τις πράξεις μας ν’ απαντούν στο πρόσταγμα της συγκυρίας, που είναι η δημόσια υγεία: Εμβολιαζόμενοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, προφυλάσσοντας τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας. Άλλωστε, πριν από όλα, ο Νοέμβρης του 1973 δίδαξε ενότητα και αλληλεγγύη. Κυρίως, όμως, την ώριμη κατάθεση της προσωπικής στάσης στη συλλογική κοινωνική δράση. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, οι λέξεις «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» ανανεώνουν το νόημά τους. Εμπνέοντας, πλέον, μία νέα και ισχυρή Ελλάδα. Που, ήδη, αλλάζει και ακμάζει!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments